Mercedes tempert verwachtingen: 'Zullen niet helemaal vooraan te vinden zijn' Formule 1
Formule 1

Mercedes tempert verwachtingen: 'Zullen niet helemaal vooraan te vinden zijn'

Mercedes tempert verwachtingen: 'Zullen niet helemaal vooraan te vinden zijn'

Mercedes kijkt vol goede moed uit naar de aankomende races die op de kalender staan. Door consistent upgrades te brengen lijkt de achtvoudig constructeurskampioen weer wat aan competitiviteit gewonnen te hebben. De Grand Prix van Spanje zal de volgende grote test zijn voor Mercedes. Teambaas Toto Wolff en technisch directeur James Allison verwachten een goed resultaat, maar tegelijkertijd ook een grotere uitdaging voor de Duitse renstal.

Mercedes is sinds het begin van 2022 al bezig om weer een weg naar voren te vinden. De Duitse renstal heeft de reglementen destijds verkeerd geïnterpreteerd, waardoor het team zijn dominantie kwijt is geraakt. De afgelopen weken lijkt er weer licht aan het einde van de tunnel te zijn. Door enkele upgrades heeft Mercedes mogelijk de competitiviteit weer teruggevonden. 'Het was daarom bemoedigend om in Canada opnieuw een positieve stap vooruit te zetten. Dat was een beloning voor ons harde werk', wordt Wolff geciteerd door Sky Sports.

'Het Circuit Gilles Villeneuve is echter een uniek circuit. Er zit maar weinig variatie in het soort bochten en, met nieuw aangelegd asfalt, week het af van de meer traditionele circuits', geeft Wolff direct aan. De Mercedes-teambaas tempert dan ook gelijk de verwachtingen rondom het aanstaande Grand Prix-weekend in Spanje. 'We weten dat onze concurrenten sterker zullen presteren bij de komende races, dus we zullen hard moeten blijven werken om consistent te strijden voor podiums, en uiteindelijk raceoverwinningen.'

Mercedes heeft nog voldoende in petto

Het Circuit de Barcelona-Catalunya zal Mercedes een duidelijker inzicht geven wat betreft de recente updates. Het circuit in de grote Spaanse stad werd voorheen immers veel gebruikt als testcircuit vanwege de verschillende soorten bochten. Door de inconsistente performance van de Mercedes-bolide is het gevoel bij de Duitse renstal dan ook niet honderd procent positief. 'We zullen waarschijnlijk competitief zijn in Barcelona, maar we zullen niet helemaal vooraan te vinden zijn. De volgende circuits zijn een iets grotere test voor onze auto', merkt Allison op.

Als Mercedes een minder resultaat boekt in Spanje zal er niet direct een man overboord zijn. Allison heeft vorig jaar de rol als technisch directeur van Mercedes weer overgenomen en hij heeft een duidelijk pad in gedachten. Er zal dan nog veel gebeuren binnen de fabriek in Brackley. 'Ik weet wat we nog in petto hebben. Onze uitdaging is om de upgrades in een goed tempo te blijven leveren en ervoor zorgen dat de andere teams dit niet kunnen bijhouden', aldus Allison.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws