Mol relativeert enorme geldboete Verstappen: 'Ze wilden van het gezeik af zijn' Formule 1
Formule 1

Mol relativeert enorme geldboete Verstappen: 'Ze wilden van het gezeik af zijn'

Mol relativeert enorme geldboete Verstappen: 'Ze wilden van het gezeik af zijn'

Olav Mol stelt dat de wedstrijdleiding met de enorme geldboete van Max Verstappen een precedent wil zetten voor toekomstige overtredingen. Na het aanraken van de achtervleugel van Lewis Hamilton in Brazilië moet de Nederlander 50.000 euro overmaken naar de FIA. Een enorm bedrag, vinden alle heren bij de F1 aan Tafel-podcast, maar niet geheel onbegrijpelijk.

Mol, die inmiddels weer in Nederland is na het tweeluik in Amerika, blikt voor Grand Prix Radio nog even terug op het controversiële raceweekend: 'Alles wat er gebeurd is, heeft allemaal met de reglementen te maken', zo opent hij in de podcast. Daarmee doelt hij uiteraard op de diskwalificatie van Hamilton na de kwalificatie op vrijdag, op de boete die Verstappen op zaterdag uitgedeeld kreeg én de boete van Hamilton op zondag.

De Ziggo Sport-commentator benadrukt dat die regels er uiteraard zijn met een reden. Een voorbeeld van waarom men gefixeerd moet blijven op de details zag de Nederlander na afloop van de wedstrijd, toen Hamilton een Braziliaanse vlag in de handen gedrukt kreeg: 'Als je nou even kijkt naar wat er gisteren gebeurt na de wedstrijd: Hamilton stopt en krijgt een vlag. Dan denk ik: in die vlag kan ook vijf kilo lood zitten. Die laat hij dan in zijn auto vallen.' Dat zou het gewicht van zijn bolide na de Grand Prix dus kunnen verhogen zonder dat de FIA daar weet van heeft.

Enorme geldboete Verstappen 

Het Grand Prix-weekend van Brazilië stond in het teken van enorme geldboetes. Zo ontving Hamilton na afloop van de race een boete van 5.000 euro wegens het te vroeg losmaken van zijn gordel. 'Daar was dus een precedent over, zo'n boete was al eens uitgedeeld', meent Mol. Dat een minuscuul deel van het salaris van de Brit dus nu naar de FIA gaat, kwam bij de Ziggo Sport-man niet als een verrassing.

De boete van 50.000 euro van Verstappen kwam wél als een verrassing. Mol legt uit wat de wedstrijdleiding bezielde: 'Iedereen kwam natuurlijk van: ja, die heeft dat al eens aangeraakt en die heeft dat al eens gedaan. Daarvan heeft de wedstrijdleiding gezegd dat ze dat toen eigenlijk niet goed hebben afgehandeld. Ze wilden van het gezeik af zijn. Iedereen weet dat wanneer je dat nu doet, dat je 50.000 euro boete krijgt.'

Wedden op F1: Hamilton blaast titelodds nieuw leven in met overwinning in Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws