Wraakgevoelens bij Verstappen: 'Gebeurt dit nog een keer, dan rost hij Russell eraf' Formule 1
Formule 1

Wraakgevoelens bij Verstappen: 'Gebeurt dit nog een keer, dan rost hij Russell eraf'

Wraakgevoelens bij Verstappen: 'Gebeurt dit nog een keer, dan rost hij Russell eraf'

Giedo van der Garde en Christijan Albers hebben een vergrootglas op het incident tussen Max Verstappen en George Russell gezet. De voormalig Formule 1-coureurs hebben genoten van het gevecht tussen beide rijders en stellen dat Russell de hoofdschuldige was, ondanks dat Albers zich wel kan vinden in de uitleg dat het een race-incident is. Van der Garde denkt wel dat Verstappen dit moment niet zo snel zal vergeten.

Sergio Pérez was uiteindelijk de winnaar van de sprintrace van zaterdag. Deze overwinning zegt volgens de Viaplay-analisten echter nog niks. 'Als Max een goede auto had gehad en dat heeft hij tijdens de race wel als hij de eerste paar bochten goed uitkomt, dan krijgt Pérez pas echte concurrentie', geeft Van der Garde aan bij Viaplay. 'Als je zo'n gat in de auto hebt, dan gaat dat ding niet meer. Daarnaast heeft hij ook nog de muur geraakt, dus misschien staat rechtsachter ook nog een beetje krom.'

Van der Garde: 'Verstappen is altijd van de principes'

Russell kon direct na de start al het gevecht met Verstappen aangaan. 'Max had niet een superieure start, maar wel een redelijke start. Dan heb je Russell aan de linkerkant en hij is aan het drukken', ziet Albers. In bocht 2 werd het eerste tikje van Russell uitgedeeld. 'Russell denkt: deze kans ga ik nooit meer krijgen. Ik vind het ook wel knap van hem dat hij niet geïntimideerd is door Max. Persoonlijk vind ik het ook wel een beetje een race-incident. Soms moet je iets forceren.'

'Als je een uitloop had gehad, dan was er niks aan de hand geweest', haakt Van der Garde in. 'Dan nog komt Russell best wel van ver en Max zat ervoor. Het leek best wel een zacht tikje, maar vervolgens had je wel zo'n groot gat in de sidepod.' De voormalig Formule 1-coureur ziet dat het resultaat weinig invloed heeft. Desondanks zal Verstappen dit incident niet vergeten. 'Je verliest misschien één of twee puntjes, maar Max is altijd van de principes. De volgende keer dat dit gebeurt, dan zet hij hem ernaast en rost hij hem eraf', aldus Van der Garde.

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws