Shovlin trekt lering uit sprintrace: 'Soft leek erg zwak bij degenen die hem gebruikten' Formule 1
Formule 1

Shovlin trekt lering uit sprintrace: 'Soft leek erg zwak bij degenen die hem gebruikten'

Shovlin trekt lering uit sprintrace: 'Soft leek erg zwak bij degenen die hem gebruikten'

Andrew Shovlin heeft veel informatie kunnen halen uit de sprintrace, zo stelt hij. De engineer zag hoe de mediums zich goed staande hielden, terwijl de softs volledig door het ijs zakten. Deze informatie heeft volgens hem grote invloed op de bandenstrategie van de hoofdrace op zondag. De Brit zag verder hoe George Russell een uitstekende race reed, terwijl Lewis Hamilton na het verliezen geen banden meer over had om terug te slaan.

Shovlin zag in het persbericht de positieve kanten van de sprintrace, die ertoe geleid heeft dat het team extra informatie heeft richting de hoofdrace van zondag. 'De F1 Sprint was interessant omdat het ons wat informatie over de banden geeft voor de race van morgen. De medium hield goed stand, maar zonder de safety car was het misschien lastig', zo stelt hij dat er wel sprake was van verzachtende omstandigheden.

Welke band juist niet te gebruiken tijdens de hoofdrace, werd ook heel erg duidelijk tijdens de sprintrace op zaterdag, zo ervaarde de engineer. 'De soft leek erg zwak bij degenen die hem gebruikten, dus het is handig om voor de race te weten dat je die moet vermijden. George deed het goed en eindigde als vierde, terwijl Lewis wat moeite had met de balans', zo verklaarde hij het verschil tussen beide coureurs.

Banden speelden Hamilton parten

Hamilton kende een moeilijke herstart na de safety car, zo zag Shovlin, waarna de Brit niet meer de banden had om de verloren posities terug te winnen. 'Hij verloor een plaats bij de herstart en door de degradatie van de achterkant had hij niet de auto om te proberen die plaats terug te pakken. We zullen kijken hoe we dat morgen kunnen verbeteren, want het wordt nog moeilijker op een hete baan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws