Verstappen en Norris krijgen slechts reprimandes, geen straffen uitgedeeld door FIA Formule 1
Formule 1

Verstappen en Norris krijgen slechts reprimandes, geen straffen uitgedeeld door FIA

Verstappen en Norris krijgen slechts reprimandes, geen straffen uitgedeeld door FIA

Max Verstappen en Lando Norris hebben geen straffen gekregen na de incidenten tijdens de derde vrije training in Monaco. Op zaterdagmiddag reed Verstappen vermoedelijk te langzaam na zijn snelle run, maar de stewards hebben uiteindelijk besloten dat hij dat niet opzettelijk reed. Norris had een klein akkefietjes met George Russell bij het uitkomen van de tunnel, dat leverde hem zijn tweede waarschuwing van het seizoen op.

Verstappen moest na afloop van de derde vrije training melden bij de stewards omdat hij te langzaam zou hebben gereden in zijn cool down lap. De Nederlander probeerde langs het zwembad aan de kant te gaan voor het verkeer, maar het was nogal druk. Later klaagde hij daar ook over op de boordradio. Hij werd genoteerd bij de stewards en was om 14:15u bij hen aanwezig om uit te leggen wat er gebeurde. Aangezien er al gauw veel verkeer ontstaat vanwege het krappe stratencircuit, wordt impeding hier extra serieus genomen. De stewards hebben uiteindelijk besloten om Verstappen geen straf te geven.

Het is Verstappens eerste reprimande van het seizoen. Norris heeft zijn tweede waarschuwing te pakken nadat hij 'opzettelijk richting auto nummer 63 bewoog' bij het uitkomen van de tunnel. De coureur uit Bristol kwam zijn landgenoot tegen tijdens zijn snelle ronde en de FIA zag op de onboard's dat Norris richting Russell bewoog om hem aan de kant te duwen en 'om zijn ongenoegen te laten zien'. De stewards vonden het in de eerste instantie niet gevaarlijk, maar vinden wel wat dit soort manoevres kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Vijf reprimandes leiden tot een gridstraf.

Verstappen niet tevreden na drie moeizame sessies

De drievoudig wereldkampioen was niet in zijn nopjes tijdens de derde trainingssessie op de straten van Monaco. Hij klaagde over verkeer vroeg in de sessie en ook richting het einde van de training reden veel auto's hem in de weg. Veel coureurs hebben hun rondjes meerdere keren moeten afbreken om een beter moment te zoeken. De 26-jarige was vooral ontevreden omdat de RB20 nog steeds niet deed wat Verstappen wilde, maar dat was vanzelfsprekend niet de reden dat hij langzamer reed dan toegestaan. In ieder geval geen straf voor Verstappen richting de kwalificatie, die om 16:00u van start zal gaan.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws