Marko stelt doelen bij en reageert op onderzoek naar Verstappen: 'Weet niet wat ik ervan moet denken' Formule 1
Formule 1

Marko stelt doelen bij en reageert op onderzoek naar Verstappen: 'Weet niet wat ik ervan moet denken'

Marko stelt doelen bij en reageert op onderzoek naar Verstappen: 'Weet niet wat ik ervan moet denken'

Helmut Marko vreest dat poleposition voor Red Bull Racing en Max Verstappen buiten bereik zal blijven in Monaco. De constructeurskampioen kwam in de laatste vrije training beter voor de dag dan tijdens de vrijdagsessies, maar het werd ook duidelijk dat Charles Leclerc de grote favoriet is voor de eerste startplek.

Leclerc pakte in zijn carrière al vijf keer poleposition in Monaco, waarvan driemaal in opstapklassen en tweemaal in de Formule 1. De Monegask won echt nog nooit in zijn geboorteland. In 2021 kon hij zijn eerste startplek niet innemen vanwege problemen aan zijn Ferrari, en in 2022 gooide de strategie roet in het eten. In 2024 lijkt de 26-jarige een nieuwe kans te krijgen om eindelijk zijn thuisrace te winnen, of in ieder geval eens op het podium te eindigen.

Marko gaf in eigen land bij ORF in ieder geval aan dat zijn team progressie heeft geboekt na de openingsdag. 'De auto springt nu minder, dus dat is gunstig', concludeert Marko na de tweede tijd van Verstappen in de laatste vrije training. 'Voor ons is de eerste startrij wel het maximaal haalbare. Charles Leclerc zal normaal gesproken buiten bereik blijven voor ons. Het behalen van de eerste startrij zal al lastig genoeg worden. Fernando Alonso doet nu ook behoorlijk goed mee, en McLaren en Mercedes staan er ook goed voor', weet de Oostenrijker, die dus veel concurrentie verwacht voor het plekje achter Charles Leclerc.

Verstappen op het matje geroepen

Voor de kwalificatie moest Verstappen eerst nog op bezoek bij de wedstrijdleiding, aangezien hij door de stewards op het matje geroepen was. De Nederlander werd in zijn snelle ronden meerdere malen gedwarsboomd door andere coureurs, waarna hij in de laatste bochten langzaam reed. Dat mag niet, en daarvoor moet hij zich nu verantwoorden. 'Ik weet niet wat ik ervan moet denken, maar dat zal onze teammanager vast wel oplossen', aldus Marko, die daarmee naar Jonathan Wheatley verwijst. Verstappen werd om 14:15 uur bij de wedstrijdleiding verwacht.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws