Mazepin blij met race in Qatar: 'Continu kwalificatieronden gereden' Formule 1
Formule 1

Mazepin blij met race in Qatar: 'Continu kwalificatieronden gereden'

Mazepin blij met race in Qatar: 'Continu kwalificatieronden gereden'

Nikita Mazepin is ontevreden met hoe het weekend in Qatar is verlopen. De Rus had vanaf het einde van de eerste vrije training veel pech met zijn bolide en kon daardoor slechts 27 ronden rijden voordat de kwalificatie van start ging. Toch kijkt de Haas-coureur met tevredenheid naar de progressie die hij boekte tijdens de race. 'Ik heb elk rondje gereden alsof het een kwalificatieronde was.'

Aan het einde van de eerste vrije training kreeg Mazepin te horen dat zijn nieuwe chassis vervangen moest worden. Deze operatie vond in de tweede vrije training plaats, waardoor hij geen data kon vergaren tijdens die sessie. Aan het begin van de laatste trainingssessie in Qatar merkte het team van Haas op dat de bolide van Mazepin nog een probleem had. De Rus moest bij het uitrijden van de pitsstraat direct zijn auto al parkeren.

Ondanks dat Mazepin weinig ronden op de baan had verreden, was de Rus blij met zijn prestatie op zondag. 'Ik heb alles gegeven', begint de Haas-coureur op de officiële website van de Formule 1. 'In 55 ronden heb ik mij constant weten te verbeteren. Met behulp van mijn team wist ik steeds beter hoe het circuit in elkaar zat en kon ik steeds meer tijd vinden over één ronde.'

Mazepin hoopt op nieuwe chassis voor einde seizoen

Tijdens de races in Mexico en Brazilië reed Mazepin al met een nieuw chassis, maar deze is na het gebleken defect in Qatar nog niet terug bij het team. Tijdens de de kwalificatie en race op het Losail Circuit reed de Rus met zijn oude chassis. De coureur hoopt dat het nieuwe chassis voor de Grand Prix in Abu Dhabi terug is. 'Het oude chassis is gewoon heel zwaar en het is niet prettig om met veel extra gewicht te rijden. Maar ik moet vooral op mezelf focussen en mijn best doen om de resultaten te maximaliseren', aldus Mazepin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws