Werk aan de winkel voor Red Bull, vindt Pérez: 'Denk dat we wat moeten opschonen' Formule 1
Formule 1

Werk aan de winkel voor Red Bull, vindt Pérez: 'Denk dat we wat moeten opschonen'

Werk aan de winkel voor Red Bull, vindt Pérez: 'Denk dat we wat moeten opschonen'

De tweede vrije training ging niet echt van een leien dakje voor het team van Red Bull Racing. Regerend wereldkampioen Max Verstappen zette een zevende tijd neer en teamgenoot Sergio 'Checo' Pérez kwam niet verder dan een achtste tijd. De snelste tijd die de Mexicaan tijdens de sessie wist neer te zetten bedroeg 1:16,552. Toch laat Pérez voor de camera van F1.com weten de hoop voor dit weekend nog niet te hebben opgegeven.

'We hebben wel wat werk te doen vannacht', begint Pérez. Teamgenoot Verstappen klaagde op vrijdag over de grip van zijn auto. De Limburger gaf aan het erg moeilijk te hebben op de baan. Voor Pérez ging het ook niet bepaald beter. Gelukkig ziet Pérez wel waar het team nog verbetering aan zou kunnen brengen en vreest hij niet voor de race op zondag.

Valt of staat met longruns

'We moeten het beste er proberen uit te halen', vertelt Pérez over de auto. Volgens de coureur valt de meest waardevolle informatie op te maken uit de data rondom de performance en high-fuel runs. 'Alles volgt uit de performance runs en de high-fuel runs. Ik denk dat daar wel wat dingen opgeschoond mogen worden.' Gebeurt dat dan maakt Pérez zich geen zorgen over de race op zondag. 'Ik denk dat als we tijdens de kwalificatie een goede balans kunnen vinden, we een sterkte positie voor tijdens de race kunnen hebben. Dus daar ben ik wel optimistisch over.'

De situatie op de baan vond Pérez vandaag niet ideaal. 'Het was hier en daar risicovol door de harde wind. We verwachten dat dat enigszins is veranderd wanneer we morgen de kwalificatie ingaan. Dat wordt wel interessant.' Tijdens de afgelopen Grand Prix in Miami wist Pérez op de vierde plaats te eindigen. Dit seizoen stond de Mexicaan al vier keer op het podium. Teamgenoot Verstappen heeft dit seizoen tot zover vijf podiumplaatsen op zijn naam staan. Het beste resultaat dat Pérez tot nu toe dit seizoen heeft weten te behalen zijn drie tweede plaatsen in Bahrein, Saoedi-Arabië, en Japan. In alle gevallen ging het om een een-tweetje voor het team van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws