Norris kijkt uit naar Imola: ‘We kunnen goede punten pakken dit weekend’ Formule 1
Formule 1

Norris kijkt uit naar Imola: ‘We kunnen goede punten pakken dit weekend’

Norris kijkt uit naar Imola: ‘We kunnen goede punten pakken dit weekend’

Voor het team van McLaren was de Grand Prix van Australië een goede stap in de juiste richting. Lando Norris en Daniel Ricciardo eindigden op P5 en P6. De vierde race van het jaar staat in de startblokken en de Brit is klaar om goede punten te pakken tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna.

‘We kenden in Australië een goed weekend voor mijzelf en het team. Dat kwam de motivatie binnen het team ten goede. We hadden een moeilijke start van het seizoen, maar dit beloont ons harde werken ook weer’, laat Norris weten in een interview met Formula 1. ‘Het gaat tijd en geld kosten om grote stappen vooruit te maken. Maar ik geloof in ons team en je ziet dat we op de goede weg zijn.’

Norris kijkt positief naar de Grand Prix van Emilia-Romagna. ‘Ik kijk ernaar uit om terug naar Imola te gaan. Vorig jaar had ik een geweldige race dus ik heb vertrouwen in mijzelf. Ik weet wat ik moet doen. Maar er zijn zeker ook nieuwe uitdagingen, het wordt nog spannend met het weer. Ik heb nog niet gereden in de regen met deze auto, dat wordt nog iets om te ontdekken.’

Punten van de sprintrace cruciaal 

Dit jaar zijn er drie Formule 1-weekenden met een sprintrace, een extra wedstrijd van ongeveer honderd kilometer tussen de kwalificatie en de Grand Prix in. Er zijn wat aanpassingen gedaan in de regels ten opzichte van vorig jaar. Zo krijgt de winnaar niet slechts drie punten, maar liefst acht.

De uitslag van de sprintrace bepaalt de startvolgorde van de Grand Prix. ‘De punten kunnen cruciaal zijn aan het einde van het seizoen. Het wordt moeilijk om een goede sprint neer te zetten met een nieuwe auto en het huidige weer. Het wordt lastig om de optimale balans en snelheid neer te zetten dit weekend’, aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws