Norris ontevreden: 'We zijn niet goed genoeg' Formule 1
Formule 1

Norris ontevreden: 'We zijn niet goed genoeg'

Norris ontevreden: 'We zijn niet goed genoeg'

De Canadese Grand Prix was een enorme teleurstelling voor McLaren-coureur Lando Norris. De Brit dacht op zondag kans te maken op punten, maar dat bleek onmogelijk, want hij werd vijftiende. Waar Norris het hele weekend al de nodige problemen kende met zijn auto, ging het zondag tijdens de race ook mis met een pitstop. Norris trekt dan ook de conclusie dat zonder geluk wel duidelijk is waar McLaren echt staat.

Norris kreeg zaterdag te maken met motorische problemen, daardoor moest de Engelsman vanaf de veertiende plek starten. Een totaal mislukte pitstop zorgde ervoor dat hij in de race vervolgens op de achttiende plek terugkwam op de baan. Dat kwam omdat Daniel Ricciardo een langzame stop maakte. Daardoor moest Norris wachten, en vervolgens maakte het team ook nog een fout met de banden. Voordat de juiste banden eindelijk onder de wagen zaten, was er al veel tijd verloren gegaan. Norris werd uiteindelijk vijftiende nadat hij nog een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor het te snel rijden in de pits.

Auto is niet goed genoeg vindt Norris

'De auto is niet goed genoeg', zegt Norris tegen Motorsport. 'Soms zijn we sterk. Ik was na de vrijdag een klein beetje optimistisch dat we in de race wel iets meer hadden kunnen bereiken. Maar toen zat ik klem achter de Williams. Ze waren zo snel, misschien wel de snelste op de rechte stukken en wij horen bij de langzaamste teams. Dan is het onmogelijk om een inhaalactie te plaatsen, het is onmogelijk iets te doen.'

Volgens Norris is het een gelukskwestie als McLaren het goed doet. 'We moeten hard blijven werken en nieuwe dingen proberen', zegt Norris. 'Soms ziet het er goed uit, maar het is nooit zo dat dit onze ware snelheid is. We hebben soms geluk nodig. Op een dag als deze is het simpel: zonder geluk zie je echt waar we staan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws