Norris spreekt van prima dag voor McLaren: 'De balans zat meteen al goed' Formule 1
Formule 1

Norris spreekt van prima dag voor McLaren: 'De balans zat meteen al goed'

Norris spreekt van prima dag voor McLaren: 'De balans zat meteen al goed'

Lando Norris kijkt met tevredenheid terug op de eerste dag in Qatar. De Brit kende twee prima sessies waarin hij in de top tien eindigde, en denkt dat McLaren die vorm door kan trekken. Lukt dit, en weet Ferrari niet optimaal te presteren, dan zou het team uit Woking in kunnen lopen op de Italiaanse rivalen in de constructeursstrijd.

'Het was een prima dag. We begonnen al goed met de balans en de andere afstellingen van de auto', zo opent Norris bij Sky Sports F1 als hem gevraagd wordt zijn licht te schijnen op de eerste twee trainingssessies. 'We dachten dat we het hier zwaar zouden hebben, maar het ging eigenlijk best goed', voegt hij daar tevreden aan toe.

Bij McLaren zat men er vanaf moment één goed bij. Belangrijk op een circuit als Losail International Circuit, gezien de teams zonder data naar de baan afreisden. Zo'n sterke start is dan des te waardevoller. Norris: 'Vanaf die sterke basis hebben we de gebruikelijke progressie geboekt. Het was dus een goede dag en de pace ligt volgens mij prima. Ik kijk uit naar morgen.'

Alles voelt goed bij Norris

Als hem gevraagd wordt om details van de dag wordt duidelijk dat de McLaren aankomend weekend eigenlijk niet echt een zwaktepunt lijkt te hebben. 'Hoe we het op de longruns doen, weet ik niet', geeft Norris toe. 'In de eerste vrije training hadden we wat problemen, maar de pace is prima met weinig brandstof aan boord. Eigenlijk werken alle bandensets ook prima dus ik heb goede hoop voor de race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws