Norris verrast door grote stap Verstappen: 'Hij was duidelijk de snelste coureur' Formule 1
Formule 1

Norris verrast door grote stap Verstappen: 'Hij was duidelijk de snelste coureur'

Norris verrast door grote stap Verstappen: 'Hij was duidelijk de snelste coureur'

Lando Norris start morgen in Spanje vanaf poleposition met naast hem Max Verstappen en de twee Mercedes-coureurs er vlak achter. De Brit had niet verwacht dat de strijd om pole nog zo spannend zou worden, nadat Red Bull Racing tijdens de vrije trainingen niet al te snel leek. ‘Hij was duidelijk de snelste coureur’, zegt Norris bij Formula1.com over zijn Nederlandse concurrent.

‘Het was lastig. Ik denk niet dat iedereen had verwacht dat Max zo snel zou zijn in de kwalificatie, want tijdens de vrije trainingen zat het allemaal erg dicht bij elkaar’, geeft de coureur van McLaren eerlijk toe. ‘Er zat misschien een tiende tussen de top vier, vijf. Max maakte een enorme stap in de kwalificatie’, ziet de Brit. ‘Hij was duidelijk de snelste coureur.’

Norris zag poleposition niet als een grote verrassing. ‘We zaten er constant dichtbij. Tussen Mercedes, Ferrari en ons was het heel close’, geeft hij aan. ‘Maar in Q3 reed ik een perfecte ronde. Toen verwachtte ik wel op poleposition te komen’, vervolgt hij. Zelfs van Verstappen verwachtte hij geen snellere ronde. ‘Als Max een betere ronde neerzet dan dit, dan ben ik erg teleurgesteld’, was zijn gedachtegang op dat moment. ‘Het was een van de beste ronden die ik heb gereden. Ik ben dus niet verrast.’

Norris heeft geen specifieke verwachtingen voor de race

Of hij de poleposition kan omzetten in zijn tweede zege weet Norris nog niet. ‘Ik heb er überhaupt nog niet aan gedacht, als ik heel eerlijk moet zijn. Misschien moet je me morgenochtend deze vragen stellen, want nu denk ik nog niet aan de race maar aan de kwalificatie’, geeft hij eerlijk toe. Toch denkt hij niet kansloos te zijn op zondag. ‘De longruns zien er goed uit, maar ook hier zit iedereen dichtbij elkaar’, benadrukt hij nog een keer. ‘Ik heb geen idee, het wordt een lastige race. Het wordt een mooie strijd’, verwacht Norris. ‘Ik hoop dat ik rustig bij de rest weg kan rijden, maar dat verwacht ik niet’, concludeert de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws