Onder meer Häkkinen, Coulthard, Van der Garde en Albers op shortlist van Viaplay Formule 1
Formule 1

Onder meer Häkkinen, Coulthard, Van der Garde en Albers op shortlist van Viaplay

Onder meer Häkkinen, Coulthard, Van der Garde en Albers op shortlist van Viaplay

Viaplay wil vanaf 2022 gebruik gaan maken van de expertise van enkele zeer ervaren oud Formule 1-coureurs. Bij De Telegraaf wordt gesuggereerd dat onder meer Mika Häkkinen en David Coulthard de Nederlandse F1-fan van commentaar gaan voorzien. Ook maakt de Nederlandse krant alvast bekend wie er in de studio terug te vinden zullen zijn vanaf volgend jaar.

Met Häkkinen wil Viaplay, dat van Scandinavische komaf is, een tweevoudig wereldkampioen strikken die in het Engels informatie zal verschaffen over de Grands Prix. De Fin zal naar alle waarschijnlijkheid vergezeld worden door David Coulthard (246 Formule 1-starts) en Tom Kristensen. Kristensen won al negen keer de 24 uur van Le Mans en is momenteel actief in de sport als stewards.

Analisten bij Nederlandse uitzendingen

Ook is er meer bekend over welke analisten Viaplay op het oog heeft voor de uitzendingen in de studio. Robert Doornbos verlaat het Nederlandse F1-podium en maakt plaats voor Christijan Albers, Giedo van der Garde, Tom Coronel en Ho-Pin Tung. De drie laatstgenoemde heren schoven al regelmatig aan bij Formule 1 Café en zullen dus ook vanaf 2022 met regelmaat terug te vinden zijn in de studio.

Tenslotte is ook al duidelijk wie de vervanger wordt van Jack Plooij. De jolige tandarts wist jarenlang met microfoon en al de paddock onveilig te maken, maar komt niet voor in de plannen van Viaplay. Stéphane Kox, autocoureur en dochter van coureur Peter Kox, gaat vermoedelijk races verslaan op locatie en de Nederlandse interviews afnemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws