Ook Horner komt met statement tegen racisme in de Formule 1 Formule 1
Formule 1

Ook Horner komt met statement tegen racisme in de Formule 1

Ook Horner komt met statement tegen racisme in de Formule 1

Ook Red Bull Racing-teambaas Christian Horner reageert in een statement op de racistische uitspraken op sociale media richting Lewis Hamilton. Racisme hoort volgens de Brit absoluut niet thuis in de koningsklasse van de autosport, en hoe hard een titelstrijd ook is, deze lijn mag niet overschreden worden.

'Terwijl de rivaliteit intens is op het asfalt voor het kampioenschap, mogen de hoge emoties nooit zo ver gaan dat er racisme plaatsvindt', zegt Horner in zijn statement, gepubliceerd door Red Bull. 'We hebben een zero tolerance-beleid op racistisch gedrag binnen ons team, en persoonlijk vind ik dat de mensen die dit veroorzaken aansprakelijk moeten worden gesteld.'

Horner meldt dat ze de FIA en het management van de Formule 1 blijven steunen in hun strijd tegen racisme in de autosport. Eerder kwam Mercedes al naar buiten met een statement tegen racisme, ondersteund door de F1 en de FIA. Na de crash van Max Verstappen, veroorzaakt door Hamilton, kwam er een golf van racistische reacties voorbij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws