'Op een dag zal Mexico een Formule 1-kampioen hebben in de persoon van Pérez' Formule 1
Formule 1

'Op een dag zal Mexico een Formule 1-kampioen hebben in de persoon van Pérez'

'Op een dag zal Mexico een Formule 1-kampioen hebben in de persoon van Pérez'

De vader van Sergio Pérez heeft hoge verwachtingen van zijn zoon en ziet hem dan ook zeker wereldkampioen worden in de Formule 1. De Mexicaanse coureur heeft zijn tweede seizoen bij Red Bull Racing erop zitten en kon vooralsnog teamgenoot Max Verstappen niet verslaan. Volgens Antonio Pérez hebben we echter het beste nog niet gezien van zijn zoon.

De vader van de 32-jarige coureur is blij dat zijn zoon de kans kreeg bij het team van Verstappen. 'De band die hij heeft opgebouwd met het team van Red Bull is het beste wat hem kon gebeuren in de Formule 1', zo begint Pérez tegenover EnCancha. Voor zijn carrière bij het Oostenrijkse team reed de coureur al jaren in de Formule 1. Zo reed hij vanaf 2011 twee jaar voor Sauber, maakte hij daarna de overstap naar McLaren en reed hij de daaropvolgende jaren bij Force India, dat later opereerde onder de naam Racing Point.

'Vergeet niet dat Checo is ontslagen door Racing Point en toen even zonder baan zat', zo benadrukt de vader van de coureur die afgelopen seizoen als derde eindigde in de koningsklasse. Ondanks die tegenslag ziet Antonio Pérez zijn zoon heel sterk rijden. 'Hij is daarna weer helemaal in vorm gekomen. Persoonlijk waren de afgelopen twee jaar bij Red Bull het belangrijkst voor hem', legt hij uit.

Vader Pérez: 'Checo heeft nog niet het beste van zich laten zien'

De vader van Pérez benadrukt de waarde van zijn zoon voor zijn thuisland. 'Mexico zal niet snel meer meemaken dat ze in deze situatie zitten. We moeten er nu dus van genieten', verklaart de 63-jarige. Behalve enkele overwinningen heeft Pérez echter nog geen grote hoogtepunten gekend. Volgens de vader van de Red Bull-coureur is dat slechts een kwestie van tijd. 'Ik kan je trouwens vertellen dat Checo het beste nog niet van zich heeft laten zien, want hij heeft nog meer te geven. Op een dag zal Mexico dan ook een Formule 1-kampioen hebben in de persoon van Sergio Pérez', eindigt zijn vader.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws