Aston Martin: 'Na alle geweldige prestaties van Alonso is zijn honger naar succes onbevredigd' Formule 1
Formule 1

Aston Martin: 'Na alle geweldige prestaties van Alonso is zijn honger naar succes onbevredigd'

Aston Martin: 'Na alle geweldige prestaties van Alonso is zijn honger naar succes onbevredigd'

Aerodynamicus Eric Blandin is erg te spreken over de rijderskunsten van Fernando Alonso. De Spaanse coureur zal vanaf komend seizoen uitkomen voor het team van Aston Martin, waar Blandin een rol als plaatsvervangend technisch directeur vervult. Alonso zal op verschillende vlakken helpen om van de bolide van de Britse renstal een wagen te maken die kan strijden voor overwinningen.

Blandin ziet hele goede kwaliteiten in Alonso. 'Hij is een uitstekende coureur. We hebben maar heel weinig coureurs van zijn kaliber op de grid', begint de aerodynamicus, geciteerd door Speedweek. 'Hij heeft een ongelooflijk sterke innerlijke drive, de passie brandt fel. Zelfs na al zijn geweldige prestaties is zijn honger naar succes onbevredigd', vertelt hij over de 41-jarige.

Eerder liet Alonso weten dat Aston Martin snel moet kunnen vechten voor overwinningen. De coureur zelf zal daarbij moeten helpen. 'Het contracteren van Alonso is een grote stap voor ons team. Hij zal ons allemaal scherp houden en ons in staat stellen de volgende stap te zetten', zo vervolgt Blandin. 'Één ding moet duidelijk zijn: met Fernando zijn er geen excuses, we moeten presteren.'

Blandin: 'Alonso heeft de vergelijking met de Alpine-raceauto'

Dat Alonso goed kan helpen heeft veel te maken met de feedback die hij geeft. Wanneer de Spanjaard namelijk in een wagen rijdt, kan hij goed naar de monteurs vertalen wat hij graag anders wil. 'Alonso's uitspraken over de auto zijn zeer nauwkeurig. Hij zei meteen duidelijk wat hij nodig had van de auto en er waren genoeg details die we konden verwerken in het ontwerp van de Aston Martin AMR23 uit 2023', verklaart de plaatsvervangend technisch directeur.

De afgelopen twee seizoenen reed de meervoudig wereldkampioen voor het team van Alpine. Ook de kennis die hij daar heeft opgedaan, kan Aston Martin gebruiken om stappen te zetten. 'Fernando had de directe vergelijking van zijn Alpine-raceauto uit het seizoen 2022 en dat was duidelijk een betere auto dan de onze. Hij kon ons dus vertellen waar we achterliepen en waar we ons op moesten concentreren', eindigt Blandin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws