'Organisatie wil 15.000 fans verwelkomen bij Grand Prix Spanje' Formule 1
Formule 1

'Organisatie wil 15.000 fans verwelkomen bij Grand Prix Spanje'

'Organisatie wil 15.000 fans verwelkomen bij Grand Prix Spanje'

De Grand Prix van Spanje zou dit seizoen in aanwezigheid van toeschouwers verreden kunnen worden. Motorsport Week meldt dat de organisatie achter de race rekening houdt met een select aantal fans op de tribune en zou hier al voorbereidingen voor treffen. Wel dient er nog rekening gehouden te worden met de coronaregels.

Volgens de planning zoals deze nu is wordt de Spaanse Grand Prix op 9 mei dan de eerste race waar fans bij aanwezig mogen zijn, zij het in kleine getalen. Gebeurt dat, dan worden wel een aantal regels ingevoerd. Zo mag moeten stoelen direct voor, achter of naast een fan leeg zijn. Ook wordt het circuit in vijf zones verdeeld waarbij elke zone niet meer dan 3000 fans mag toelaten. In totaal mogen er dus zo'n vijftien duizend fans aanwezig zijn bij de Spaanse Grand Prix, mits dit mogelijk is.

De kaartverkoop voor de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya moet donderdag al van start gaan. Gaat de Grand Prix niet door of wordt toch besloten deze achter gesloten deuren te houden, dan heeft een ieder met een ticket voor 2021 recht om bij de 2022-editie wel aanwezig te zijn.

Grand Prix van Spanje eerste race met fans

Mochten de plannen van de organisatie achter de Spaanse Grand Prix lukken, dan wordt de race aldaar de eerste GP van 2021 met een beperkt aantal fans. De races in Bahrein, Emilia-Romagna en (waarschijnlijk) Portugal worden naar alle waarschijnlijkheid achter gesloten deuren gehouden vanwege de coronapandemie. Andere berichtgeving daarover is er nog niet. Vorige maand werd nog officieel bekendgemaakt dat de Formule 1 ook in 2021 het Spaanse circuit gaat opzoeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws