Update | Knielmoment voor race en regenboogvlag verdwijnen Formule 1
Formule 1

Update | Knielmoment voor race en regenboogvlag verdwijnen

Update | Knielmoment voor race en regenboogvlag verdwijnen

De Formule 1 heeft bevestigd dat het de We Race As One campagne zal uitbreiden en gebruiken als platform voor verschillende initiatieven rondom de sport. Het doel zal zijn om projecten op het gebied van duurzaamheid, racisme en scholing op te zetten en te ondersteunen. De verwachting is dat het platform de komende jaren zal blijven groeien.

Afgelopen jaar was de campagne voornamelijk gefocust op het schenken van aandacht aan racismeproblematiek. De Formule 1 wil dit gaan uitbreiden, zowel in de gebieden waar het zich op focust als de middelen die het erin stopt. Zo zal het zich gaan wijden over het verduurzamen van de sport en de automobiele sector, naast de opbouw van opleidingen in en rond F1.

Volgens Stefano Domenicali is dit het gevolg van de grote effectiviteit die de campage afgelopen jaar wist te behalen. 'We zijn trots op het werk dat is verricht en de teams die eraan hebben meegewerkt', verklaart de CEO van Formule 1. 'We hebben al grote stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid en zullen dat de komende jaren alleen maar doorzetten.'

#WeRaceAsOne en racisme

De campagne staat op dit moment nog het meest bekend om de toewijding aan racismeproblematiek. Hier werd veel aandacht aan besteed, onder andere naar aanleiding van de wereldwijde Black Lives Matter protesten. De Formule 1 heeft hier zowel positieve als negatieve reacties op gekregen van fans. Critici van het initiatief vinden dat de sport zich buiten politieke kwesties moet houden, terwijl voorstanders juist de mogelijke impact van de campagne benadrukken.

Update 16.35u (10/02) | Regenboogvlag verdwijnt, knielmoment wordt besproken

Het moment dat afgelopen jaar vooraf aan een race besteed werd om aandacht te schenken aan racisme, wordt heroverwogen. Alle coureurs uitten gedurende dat moment gezamenlijk hun steun aan het project, waarbij een aantal van hen ook knielden. De Formule 1 wil het tijdslot gaan gebruiken voor andere doeleinden die met de We Race As One campagne te maken hebben, maar een definitieve beslissing is nog niet genomen. Daar gaan de coureurs en teams zich binnenkort over buigen. De regenboogvlag bij het Formule 1-logo zal wel verdwijnen dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws