General Motors registreert zich als motorleverancier voor 2028 en steunt Andretti bij intrede Formule 1
Formule 1

General Motors registreert zich als motorleverancier voor 2028 en steunt Andretti bij intrede

General Motors registreert zich als motorleverancier voor 2028 en steunt Andretti bij intrede

General Motors heeft zich officieel geregistreerd bij de FIA om vanaf 2028 deel te nemen aan Formule 1 als motorleverancier, weet Autosport. Via submerk Cadillac wil het Amerikaanse merk al op korte termijn een onderdeel zijn van de Formule 1 door samen te werken met het bod van Andretti Autosport om een ​​elfde team op de grid te vormen. De bazen van zowel General Motors als Andretti Autosport zullen aankomend weekend aanwezig zijn bij de Grand Prix van Las Vegas om een intrede te bespreken.

Het is al een tijdje duidelijk dat General Motors en Michael Andretti de handen ineen hebben geslagen. Andretti Autosport maakt al jaren duidelijk dat het onderdeel wil zijn van de Formule 1-grid en het team is ook een stapje dichterbij gekomen. De FIA keurde een intrede van de Amerikaanse renstal namelijk goed, waardoor het team nu nog langs het FOM moet. Cadillac moet Andretti Autosport ondersteunen, en beide partijen zullen in Las Vegas dan ook in gesprek gaan met het FOM.

General Motors wil zelf vanaf 2028 motorleverancier in de Formule 1 worden. Dat jaar zal het derde seizoen onder het nieuwe motorreglement ingaan. Dat reglement zorgde ervoor dat ook Audi een intrede wilde doen in de Formule 1. Aangezien de intrede van General Motors nog op zich laat wachten, moet Andretti Autosport dus op zoek naar een andere motorleverancier voor de eerste jaren in de koningsklasse van de autosport. De kans is groot dat de renstal met Renault-krachtbronnen zal rijden.

Wat als Andretti geen groen licht krijgt?

Dat zou betekenen dat Andretti en Cadillac vanaf 2028 een fabrieksteam vormen. De president van General Motors, Mark Reuss, kijkt uit naar de toekomstige samenwerking. 'We zijn verheugd dat onze nieuwe Andretti Cadillac F1-inschrijving zal worden aangedreven door onze motoren. We zijn ervan overtuigd dat we een succesvolle krachtbron voor de raceklasse zullen ontwikkelen. We zullen meedoen met de allerbesten, op het hoogste niveau.'

General Motors zal mogelijk wel een pas op de plaats moeten maken. Andretti Autosport weet namelijk nog niet zeker of het wel zijn intrede in de sport mag doen. Alleen de FIA, Zak Brown en Alpine lijken voor een intrede van de Amerikaanse renstal te zijn. Stefano Domenicali, de CEO van Liberty Media, voegt liever geen elfde team toe aan de huidige Formule 1-grid. Als Andretti geen goedkeuring krijgt van het FOM, is het waarschijnlijk dat General Motors zijn interesse in de Formule 1 zal laten varen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws