Overzicht tijden Grand Prix van Nederland 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Nederland 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Nederland 2022

Een week na de Grand Prix van België staat de Grand Prix van Nederland alweer op de planning. Een jaar na de succesvolle eerste editie sinds 1985 keren de Formule 1-coureurs en -teams weer terug naar het Circuit Zandvoort. F1Maximaal heeft alle sessietijden in een handig overzicht gezet.

Opvallend aan het tijdschema is dat het lichtelijk afwijkt van de meeste Europese Grands Prix. Zo zijn alle sessies op de race na met een uur vervroegd en de eerste vrije training is zelfs een anderhalf uur eerder dan normaal. De wedstrijd begint zondagmiddag wel traditiegetrouw om 15.00u en duurt tot uiterlijk 17.00u. Hieronder een compleet schema van alle sessietijden.

Tijdschema GP Nederland 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 12.30u - 13.30u
Tweede vrije training Vrijdag 16.00u - 17.00u
Derde vrije training Zaterdag 12.00u - 13.00u
Kwalificatie Zaterdag 15.00u - 16.00u
Grand Prix Zondag 15.00u - 17.00u

Verstappen kan F1-dominantie voortzetten

Max Verstappen won vorig jaar de Grand Prix van Nederland op dominante wijze en dit jaar is de Red Bull Racing-coureur ook bezig aan een oppermachtige zegereeks. Zo staat hij, nu hij de Grand Prix van België ook al won, op drie achtereenvolgende overwinningen. Zijn laatste twee zeges kwamen zelfs van buiten de top tien, waarmee hij pas de tweede coureur sinds Bruce McLaren in 1960 is die dat lukt.

Tijdens zijn thuisrace hoopt de regerend wereldkampioen voor de vierde keer op rij te winnen dit seizoen en het zou tevens een evenaring van zijn aantal overwinningen van het complete vorige seizoen betekenen. Toen won Verstappen tien races, terwijl hij dit jaar al op negen staat. Na Nederland zijn er nog zeven wedstrijden te gaan dit seizoen, waarmee het record voor meeste zeges in één seizoen - dertien, nu nog op naam van Sebastian Vettel (2013) en Michael Schumacher (2004) - in zicht komt.

Ruim anderhalf keer je inzet terug als Verstappen de Grand Prix van Zandvoort wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws