Overzicht tijden Grand Prix van Nederland 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Nederland 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Nederland 2023

Na een zomerstop van drie weken staat er weer een raceweekend voor de deur en dat is voor Max Verstappen een heel bijzonder weekend. Het circuit van Zandvoort is namelijk het decor van de Grand Prix van Nederland. Het raceweekend aan de Nederlandse kust kent enigszins afwijkende tijden op de vrijdag en de zaterdag ten opzichte van de normale tijden van een Europees raceweekend. Op zondag gaat de race, waarin Verstappen een illuster record kan evenaren, wel gewoon om 15:00u van start.

Dat de tijden van het Grand Prix-weekend afwijken, betekent niet dat er sprake is van een hele grote afwijking. Zo worden de sessies van de vrijdag en de zaterdag een uur eerder afgewerkt dan we eigenlijk gewend zijn. De kwalificatie op zaterdag begint bijvoorbeeld om 15:00u in plaats van om 16:00u. Het overige tijdschema van de Grand Prix van Nederland vindt u hieronder.

Tijdschema GP Nederland 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 12:30u - 13:30u
Tweede vrije training Vrijdag 16:00u - 17:00u
Derde vrije training Zaterdag 11:30u - 12:30u
Kwalificatie  Zaterdag 15:00u - 16:00u
Race Zondag 15:00u - 17:00u

Verstappen zet nieuwe recordpoging voort in Zandvoort

Aankomend weekend wordt weer een heuse zee van fans gehuld in het oranje verwacht op het circuit van Zandvoort. Zij zullen mogelijk aanschouwen hoe Verstappen zijn negende zege op rij weet te boeken dit seizoen, waarmee hij ook op gelijke hoogte komt te staan met het record van Sebastian Vettel. De Duitser wist in 2013 met zijn Red Bull Racing-bolide ook negen zeges op rij te boeken. Een week later kan Verstappen in de thuisrace van Ferrari het record breken, mits de Nederlander wint op Zandvoort.

De recente geschiedenis van de Formule 1 spreekt in ieder geval in het voordeel van de Red Bull-coureur. Verstappen heeft als enige coureur op de huidige grid weten te winnen in Nederland. Daarnaast heeft de regerend wereldkampioen ook het voordeel dat hij kan beschikken over de snelste auto van het veld. Het is vooral de vraag welk team Red Bull mogelijk zou kunnen uitdagen. De afgelopen twee seizoenen was het Mercedes dat het dichtste bij de Oostenrijkse renstal kwam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws