Mercedes had eerder moeten luisteren naar Hamilton: 'Hebben te langzaam gereageerd' Formule 1
Formule 1

Mercedes had eerder moeten luisteren naar Hamilton: 'Hebben te langzaam gereageerd'

Mercedes had eerder moeten luisteren naar Hamilton: 'Hebben te langzaam gereageerd'

James Allison, technisch directeur bij het team van Mercedes, heeft aangegeven dat de renstal eerder had moeten luisteren naar het commentaar van Lewis Hamilton en George Russell. Allison geeft echter aan dat de feedback van de Mercedes-coureurs niet altijd even waardevol is. Coureurs denken vaak de oplossing te hebben, maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Toch zijn de problemen van de W14 te herleiden naar de keuzes die gemaakt zijn met de W13.

Mercedes is al sinds het begin van 2022 bezig met het wegwerken van de problemen van de auto. De Duitse renstal heeft al meerdere updates gedaan, maar de inherente problemen zijn gebleven. Vooral Hamilton is heel kritisch geweest op de bolide en hoopte op een conceptwijziging aan het begin van dit seizoen. Na de overwinning in Brazilië besloot Mercedes echter dat het 2022-concept voldoende potentie had, maar daar is het team voor het aanstaande seizoen op teruggekomen.

Mercedes gaat dus met een andere auto beginnen aan het 2024-seizoen. Dat komt deels door het commentaar van de coureurs, maar Allison weet ook dat niet alle woorden van de rijders waardevol zijn. 'Ik denk dat coureurs soms het identificeren van een probleem verwarren met het weten wat de oplossing is', zegt de technisch directeur van Mercedes in de F1 Nation-podcast. 'Coureurs kunnen wel nauwkeurig beschrijven waarom ze geen goede rondetijden kunnen neerzetten, wat al enorm helpt.'

'Als ze kunnen zeggen hier laat de auto me in de steek, hier voelt het gewoon vreemd aan en ik vertrouw het niet, dan is dat heel behulpzaam', vervolgt Allison. De Formule 1-teams kunnen door de vele sensoren precies zien waar het misgaat met de auto. Toch vindt de technisch directeur deze sensoren niet altijd heel erg betrouwbaar, aangezien deze sensoren niks zeggen over het gevoel in de auto. Dan wordt de feedback van, in dit geval, Hamilton en Russell veel belangrijker. 'De coureur is een veel betere sensor.'

Mercedes geeft fouten toe

Ondanks dat Hamilton niet de oplossing heeft, waren zijn uitspraken over de auto in de ogen van Mercedes wel valide. Allison denkt dan ook dat het team eerder naar de coureurs had moet luisteren. 'Ik denk dat Lewis terecht kan zeggen dat zowel hij als George consistent een specifiek ding hebben gezegd over de auto sinds de eerste ronden van de 2022-variant. De 2023-versie heeft datzelfde gedrag geërfd en we hebben gewoon te langzaam gereageerd. Te langzaam om er iets aan te doen', aldus de technisch directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws