McLaren viert nieuwe trofee in São Paulo: 'Norris de enige die Verstappen in vizier kon houden' Formule 1
Formule 1

McLaren viert nieuwe trofee in São Paulo: 'Norris de enige die Verstappen in vizier kon houden'

McLaren viert nieuwe trofee in São Paulo: 'Norris de enige die Verstappen in vizier kon houden'

McLaren mocht in Brazilië nogmaals een podiumplaats vieren. Lando Norris was de enige coureur die Max Verstappen enigszins kon volgen en kwam als tweede over de streep. Oscar Piastri had minder geluk en eindigde slechts op de veertiende plaats, met twee rondjes achterstand op de winnaar. McLaren-teambaas Andrea Stella bleef dan ook met gemengde gevoelens achter na de Grand Prix van São Paulo.

'Na een uitdagende namiddag voor het team gaan we toch weer aan de haal met belangrijke punten en een nieuwe trofee', glimlachte Stella, die niet veel later zijn team met de voetjes op de grond hield. 'Toch overheerst er langs Lando zijn kant een dubbel gevoel. Enerzijds mogen we tevreden zijn dat hij de enige auto was die Verstappen in het vizier kon houden. Aan de andere kant moeten we accepteren dat Red Bull Racing nog aanzienlijk sneller is en dat we nog heel veel werk voor de boeg hebben om dat gat te dichten.'

Minder geluk voor Piastri

Piastri daarentegen had zich zijn eerste Grand Prix op Interlagos ongetwijfeld anders voorgesteld. De jonge Australiër liep bij de start schade op aan zijn auto door het incident tussen Alexander Albon en Kevin Magnussen. Het leek al meteen game-over voor de rookie van McLaren, maar de rode vlag zorgde ervoor dat zijn team zijn MCL60 nog tijdig kon herstellen. 'Zijn race werd gehypothekeerd door de botsing van andere coureurs bij de start. Het team heeft daarna uitzonderlijk werk verricht door de auto nog te herstellen', oordeelde een immer positieve Stella achteraf.

Toch bleken de inspanningen van het team uiteindelijk onvoldoende voor Pïastri, al was er simpelweg niet veel meer aan te doen. 'De schade aan de aerodynamische componenten van Oscar zijn wagen was onherstelbaar en de achterstand die hij had op de rest van het veld hielp ook niet. Desondanks was het voor hem een waardevolle ervaring om te kunnen racen op een circuit waar hij nog nooit in actie kwam', concludeerde Stella, die de finale balans opmaakte. 'Uiteindelijk hebben we 63 punten verdiend op circuits die onze auto niet lagen. Dat is bemoedigend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws