Pérez denkt dat Melbourne RB20 op de proef gaat stellen: 'Dit is een totaal andere test' Formule 1
Formule 1

Pérez denkt dat Melbourne RB20 op de proef gaat stellen: 'Dit is een totaal andere test'

Pérez denkt dat Melbourne RB20 op de proef gaat stellen: 'Dit is een totaal andere test'

Sergio Pérez denkt dat het stratencircuit in Melbourne een compleet andere test gaat worden voor de RB20 nadat de bolide uitstekend presteerde in Bahrein en in Saoedi-Arabië. De Mexicaan verwacht een zeer competitief veld en daarom zal de kwalificatie belangrijk gaan zijn. Pérez weet nog hoe het vorig jaar ging, en hoopt dat de race dit jaar rechttoe rechtaan zal worden.

De 34-jarige coureur uit Guadalajara begon het jaar goed met twee keer een tweede plek. Hij zorgde ervoor dat Red Bull Racing twee keer achter elkaar een dubbele zege kon boeken, waardoor de teller van één-twee finishes inmiddels op dertig staat. Pérez' huidige vorm oogt positief, en daarom gaat hij met een goed gevoel richting Melbourne. 'Het zal goed zijn om deze week terug te keren naar Melbourne', begint Pérez in een preview van Red Bull. 'Het is altijd een leuke raceweek en de fans brengen een geweldige energie naar het circuit. We hebben als team hard gewerkt sinds Saoedi-Arabië om enkele gebieden te verbeteren.'

De Mexicaan geeft aan dat het team het doel had om kleine veranderingen door te voeren om de auto in een nog beter set-up venster te krijgen. 'Ik ben in Milton Keynes geweest met mijn ingenieurs en ik kijk ernaar uit om te zien hoe we het dit weekend gaan doen, na enkele kleine veranderingen', aldus de Red Bull-coureur. 'De auto voelde tot nu competitief aan, maar Albert Park is een totaal andere test voor de RB20. Het zal interessant zijn om te zien hoe we het doen. Ik denk dat het veld dit weekend zeer competitief zal zijn, dus het is belangrijk dat we goed presteren in de kwalificatie om ons op een positieve plaats te zetten voor zondag.'

Pérez hoopt niet op herhaling van 2023

De Grand Prix van Australië 2023 verliep behoorlijk chaotisch, ook voor Pérez. De Mexicaan belandde tijdens Q1 in het grind tijdens de kwalificatie en moest daardoor in het achterveld starten. Op zondag kon hij profiteren van de knotsgekke race, die maar liefst drie keer werd stilgelegd. Uiteindelijk werd Pérez vijfde. Acht coureurs haalden de finishlijn niet. 'De race van vorig jaar hier was een beetje gek, dus ik hoop dat het een iets meer rechttoe rechtaan weekend wordt!' sluit Pérez af. Melbourne zal voor Red Bull een gelegenheid bieden om drie keer achter elkaar een één-twee te pakken. Mocht dat gebeuren, dan heeft Red Bull haar eigen record van twee opeenvolgende één-twee finishes verbroken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws