Pérez gaat lachend in op rijgedrag van de RB20: 'Blijft natuurlijk een Red Bull-auto!' Formule 1
Formule 1

Pérez gaat lachend in op rijgedrag van de RB20: 'Blijft natuurlijk een Red Bull-auto!'

Pérez gaat lachend in op rijgedrag van de RB20: 'Blijft natuurlijk een Red Bull-auto!'

Sergio Pérez zal in de eerste Grand Prix van het seizoen als vijfde van start gaan, maar denkt zelfs dat een betere uitgangspositie goed mogelijk was geweest. Net als veel coureurs in de compacte groep achter polesitter Max Verstappen baalt Pérez ervan dat hij zijn ronde niet wist te optimaliseren, maar de Mexicaan is wel blij met het gevoel dat de RB20 hem geeft.

Pérez kwam uiteindelijk 0,358 seconden tekort op teamgenoot Verstappen in de kwalificatie. Aangezien de onderlinge verschillen kleiner zijn dan vorig jaar in Bahrein, was dat niet meer voldoende voor een plekje bij de snelste vier. 'Ik maakte een fout in de eerste bocht, en daar liet ik een tiende van een seconde liggen', laat Pérez optekenen bij Motorsport.com. 'Dat was voldoende om de tweede of derde plek te verliezen.'

De Red Bull Racing-coureur eindigde in een compact groepje van de tweede tot en met de negende plek. Pérez kwam 0,052 seconden tekort op de derde tijd van George Russell, en 0,125 seconden op een plekje op de eerste startrij. Daar staat tegenover dat hij slechts 0,005 seconden sneller was dan Aston Martin-coureur Fernando Alonso.

Pérez vond dat het team al een kans liet liggen in Q2. 'Het was ook zonde dat we onnodig een extra set zachte banden kwijtraakten in Q2', gaat de 34-jarige verder. Het team twijfelde of de tijd van de Mexicaan voldoende was voor een toegangskaartje tot Q3. Dat bleek uiteindelijk wel het geval te zijn. 'Uiteindelijk braken we die ronde weer af, maar toen was dat setje banden al niet meer nieuw', baalt Pérez.

Tevreden met de RB20

'Het was een goede dag voor ons', voegt Pérez toe, die zich in de RB20 beter voelt dan in de RB19. 'Ik heb het geval dat het potentieel van de auto goed is, en dat we de auto redelijk begrijpen. Ik denk dat we goede vooruitgang boeken. Het is de eerste keer dat we met zo weinig brandstof rijden, en we hebben ook in de kwalificatie weer vooruitgang geboekt. Het blijft natuurlijk een Red Bull-auto', lacht Pérez, als hem gevraagd wordt naar de stabiliteit van de RB20. 'Ik denk wel dat we op dat gebied ook een stap gezet hebben.'

Pérez baalt wel van de gemiste kans. 'Het is jammer dat we het potentieel uiteindelijk niet konden laten zien, maar ik denk dat we er veel beter voorstaan en dat ons racetempo ook beter is, maar laten we eerst maar kijken waar we in de race eindigen. Ik denk dat we in de race veel zullen leren, dat geldt voor iedereen. Het is belangrijk om de hele raceafstand af te werken, en dan verder te kijken.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de zege in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws