Pérez is streng voor zichzelf: 'Ik moet dat beter laten zien in Barcelona' Formule 1
Formule 1

Pérez is streng voor zichzelf: 'Ik moet dat beter laten zien in Barcelona'

Pérez is streng voor zichzelf: 'Ik moet dat beter laten zien in Barcelona'

De Grand Prix van Spanje staat voor de deur en dat betekent dat er werk aan de winkel is voor de teams en de coureurs. Een van de coureurs die extra zijn best zal moeten doen in Catalonië is Red Bull Racing-coureur Sergio 'Checo' Pérez. De Mexicaan wist in Monaco én in Canada niet over de finishlijn te komen. Met een verlengd contract op zak, beseft Checo nu ook dat hij een ijzersterke race moet neerzetten in Barcelona.

In Monaco kwam de race van de Mexicaan al in de eerste ronde tot een einde. Pérez en Haas-coureur Kevin Magnussen raakten elkaar waarna ook Nico Hülkenberg nog werd betrokken bij de crash. In Canada raakte Pérez van de baan waardoor hij zijn achtervleugel beschadigde. De Mexicaan reed eigenhandig terug naar de pitstraat zonder dat er een Safety Car verscheen. Na de race leidde dit nog tot discussie en werd Pérez bestraft met een gridstraf van drie plekken voor de race in Barcelona. Het team van Red Bull moest een boete van €25.000 euro betalen.

Een gedwongen reset

Pérez lijkt schuldbewust te zijn. De afgelopen twee races heeft de Mexicaan nul punten in het laatje van de Oostenrijkse renstal gebracht en daar moet verandering in komen. 'Nu we naar Spanje komen, heb ik een succesvol weekend nodig na de ramp in Canada', schrijft de coureur in zijn race preview. De tegenvallende resultaten van de Mexicaan hebben hem naar eigen zeggen gedwongen om goed naar zichzelf en zijn prestaties te kijken. 'Soms word je gedwongen tot een reset en dat is waar we sinds de laatste race mee bezig zijn geweest', vertelt hij.

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het Spaanse raceweekend is hij in de afgelopen week afgereisd naar het hoofdkantoor van Red Bull in Milton Keynes, Engeland. 'Ik heb daar samengewerkt met het team en heb geprobeerd erachter te komen wat het is dat we beter kunnen doen om er op die manier voor te zorgen dat we het meeste uit de auto kunnen halen.'

Pérez zegt zich zelfverzekerder te voelen na de afgelopen week, maar is zich er tegelijkertijd van bewust dat hij het publiek wel moet overtuigen van zijn kunnen. 'Ik heb vertrouwen in de auto en in de prestaties die we eruit kunnen halen, maar ik moet dat beter laten zien op de baan in Barcelona', schrijft hij. De race in Spanje is er wel een waar hij altijd naar uitkijkt. 'Ik geniet altijd van de Spaanse GP, het voelt net als thuis. Iedereen zorgt ervoor dat ik mij zo welkom voel. Het is een circuit dat ik goed ken en de RB20 zou het goed moeten doen op dit soort baan. Het is aan ons om de dingen goed te doen en met het resultaat waarvan we weten dat we ertoe in staat zijn thuis te komen', sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws