Pérez krijgt gridstraf van drie plaatsen voor GP Spanje, ook Tsunoda op de bon Formule 1
Formule 1

Pérez krijgt gridstraf van drie plaatsen voor GP Spanje, ook Tsunoda op de bon

Pérez krijgt gridstraf van drie plaatsen voor GP Spanje, ook Tsunoda op de bon

Het teleurstellende weekend van Sergio Pérez in Canada krijgt nog een klein staartje. De Mexicaan krijgt voor de volgende race waarin hij meedoet, de Grand Prix van Spanje, alvast een gridstraf van drie plaatsen. Pérez krijgt de straf omdat hij weer de baan opreed, nadat hij schade aan zijn achtervleugel had opgelopen tijdens de race in Montréal. Ook Yuki Tsunoda krijgt een boete, voor het te laat komen bij het volkslied voorafgaand aan de race.

Met een Q1-uitschakeling in de kwalificatie en een race die hij vroegtijdig moest beëindigen, is de Grand Prix van Canada er eentje die Pérez waarschijnlijk gauw wil vergeten. De FIA laat dat echter niet zomaar gebeuren, want de Mexicaan heeft nog een gridstraf van drie plaatsen gekregen, nadat de zwart-wit geblokte vlag in Montréal al was gezwaaid. Pérez moet de straf bij de volgende race, de Grand Prix van Spanje, inlossen. Daarnaast krijgt zijn Red Bull-team ook nog een boete van €25,000.

De Red Bull-coureur krijgt de straf, omdat hij nog de baan opging na zijn crash in ronde 53. Pérez verloor toen de controle over zijn RB20 nadat hij over een nat stuk op het wegdek was gereden in bocht zes. De coureur spinde vervolgens de baan af en kwam achterstevoren tegen de barrières pas tot stilstand. De achtervleugel van de Red Bull was behoorlijk beschadigd door de harde klap, maar Pérez kon nog wel doorrijden en zijn RB20 terugbrengen naar de pitstraat.

Voor die actie krijgt de Mexicaan echter nu een straf, omdat het niet is toegestaan om met serieuze schade over de baan te rijden. Daarbij verloor Pérez ook brokstukken, waardoor er een gevaarlijke situatie had kunnen ontstaan voor de andere coureurs. Red Bull gaf zelf als reden waarom ze Pérez hadden opgeroepen om naar de pitstraat terug te rijden, dat ze wilden voorkomen dat er een safety car op de baan kwam.

De tekst gaat verder onder het X-bericht.

Ook Tsunoda op de bon geslingerd

Niet alleen Pérez verlaat Canada met een boete, ook Red Bulls zusterteam RB mag nog even de portemonnee trekken. Tsunoda kwam namelijk te laat aan toen voorafgaand aan de race het volkslied van Canada werd gezongen. Zijn team RB gaf toe dat ze vergeten waren de Japanner te vertellen wanneer het nationale volkslied precies gezongen zou worden. De coureur was alsnog zo snel mogelijk bij het moment voorafgaand aan de race aanwezig, toen hij op de hoogte werd gesteld. RB krijgt een boete van €10,000 voor de fout.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws