Russell had op meer gehoopt in Montréal: 'Ik maakte iets te veel fouten' Formule 1
Formule 1

Russell had op meer gehoopt in Montréal: 'Ik maakte iets te veel fouten'

Russell had op meer gehoopt in Montréal: 'Ik maakte iets te veel fouten'

George Russell kijkt met gemengde gevoelens terug op de race in Montréal. De Brit wist dankzij zijn P3 voor het eerst dit seizoen een podiumplaats te pakken, maar zag zijn kans op P2, en misschien wel een overwinning, verdwijnen door eigen gemaakte fouten. Russell is wel erg blij met het goede tempo dat de W15 in Canada liet zien, en kijkt daardoor uit naar de rest van het seizoen.

Russell startte de race voor de tweede keer in zijn Formule 1-carrière vanaf de polepositie, maar kwam uiteindelijk als derde over de finish. Het betekende de eerste podiumplaats van het seizoen voor de Brit, maar omdat Russell nog heel even kans leek te maken op de overwinning, kijkt de Mercedes-coureur nu met 'gemengde gevoelens' terug op de race. 'Ik heb het gevoel dat ik iets te veel fouten maakte', zegt Russell voor de camera's van F1TV.

Russell was 'trots' op hoe goed het tempo was van de W15 tijdens het Canadese weekend, maar zag door een eigen fout de kans op P2, of nog hoger, verdwijnen. De Brit baalde ervan dat hij daardoor zijn team een beetje in de steek had gelaten. 'Het tempo was zo goed op het einde, maar een fout daarvoor liet me terugvallen naar P3, waardoor ik wel weer een nieuwe band onder mijn auto kon laten zetten. Dus je kan het punt maken dat zonder mijn fout, ik op P2 op de harde band had gestaan en wie weet wat het tempo dan was geweest.'

Kostbare fout

Het tempo was aan het begin van de race goed, aldus Russell, maar de Brit kon toen ook al niet de opmars van landgenoot Norris stoppen. 'Aan het begin van de race waren we echt snel op de inters, maar toen kwam Lando er duidelijk heel snel bij', zei de Brit over zijn race, tegenover de Duitse tak van Motorsport.com. 'Daarna gingen we terug naar de slicks, maar we maakten een paar fouten. We gingen tot het uiterste en betaalden daar de prijs voor. We hadden het tempo. Max was op dat moment echt sterk, maar nadat we aan het eind de mediums erop hadden gezet, waren we echt snel', benadrukt de Mercedes-coureur nogmaals.

In de laatste rondes van de race deed Russell ook nog in bocht 13 een poging om Oscar Piastri in te halen, maar die inhaalmanoeuvre mislukte en de twee coureurs raakten elkaar licht. De Brit kreeg geen straf voor het incident, maar denkt dat de actie hem uiteindelijk wel misschien P2 heeft gekost. 'De fout met Oscar, toen ik hem probeerde in te halen en de plaats verloor aan Lewis, dat kostte ons ten minste de tweede plaats en misschien de kans om aan het eind met Max voor de overwinning te vechten', aldus Russell.

Russell hoopt op meer gevechten

Op de vraag van F1TV of het goede tempo van de Mercedes in Montréal een teken is dat de Duitse renstal nu echt op het juiste pad zit, antwoordt Russell bevestigend. 'Absoluut, dit is waar we voor racen.' De Brit is ook blij dat het gevecht voorin het veld nu met meerdere teams dan alleen Red Bull Racing is. 'Ik belandde in een gevecht met drie teams, met mezelf, Max (Verstappen, red.) en Lando (Norris, red.). Dat was leuk, en deed me aan onze kartdagen denken. Dit is waar we voor leven. En het is al even geleden dat we in deze positie zaten. We hopen dat het vaker zo zal zijn', sluit Russell op een positieve noot af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws