Doornbos trekt harde conclusie: 'Niet wat we gewend zijn van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Doornbos trekt harde conclusie: 'Niet wat we gewend zijn van Red Bull'

Doornbos trekt harde conclusie: 'Niet wat we gewend zijn van Red Bull'

Robert Doornbos denkt dat Max Verstappen het puur aan zijn eigen klasse te danken heeft dat hij voor het derde jaar op rij de Grand Prix van Canada op zijn naam schreef. Volgens de Rotterdammer gaf hij zijn team daarmee ook een duwtje in de juiste richting, maar hij moest wel eerst afrekenen met de uitdagingen van George Russell en Lando Norris.

Red Bull Racing heeft een lastige maand achter de rug. In mei pakten Ferrari en McLaren meer punten tijdens de drie Grand Prix-weekenden, en in Monaco was zelfs het talent van Verstappen niet meer voldoende om een overwinning of zelfs maar een podiumplek te grijpen. In Canada voelde Verstappen zich echter als een vis in het water, en greep hij zijn zesde zege van het seizoen. 'Deze was welkom, absoluut. Die 25 punten had hij ook voor zichzelf wel nodig, en voor het zelfvertrouwen in het team', zegt Doornbos in het Race Café van Ziggo Sport.

Verstappen stabiele factor bij onrustig Red Bull

Extra gunstig voor Verstappen was dat Ferrari en Charles Leclerc niet scoorden, waardoor die 25 punten ook meteen betekenen dat Verstappen en Red Bull in beide kampioenschappen 25 punten uitlopen. Dat Verstappen ook de laatste weken zijn voorsprong in stand houdt en zelfs uitbreidt, is gezien de situatie bijzonder. 'Het zijn toch rommelige weekenden, niet wat we gewend zijn van Red Bull. Ze hebben mechanische problemen en afstellingsproblemen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen pole position imola 2024 monteurs
Red Bull mag zich gelukkig prijzen met Verstappen.

In de laatste races is het contrast met teamgenoot Sergio Pérez levensgroot geworden, en ook met leeftijdsgenoten als Leclerc, Russell, of Norris maakt Verstappen het verschil. 'In Imola pakte hij de pole met een gelukje met Nico Hülkenberg, dat was een cadeautje. Hij maakt het dan wel waar, en daarin onderscheidt hij zich van de andere talenten in de Formule 1. Hij flikt het toch, ook al rijdt je teammaat op plek zeventien en finisht hij niet', zegt de voormalige Formule 1-coureur.

Doornbos geeft ook aan dat Red Bull wederom niet het snelste team was. Hij wijst er daarbij op dat Norris halverwege de race veruit het snelste was. 'Het was een soort Miami, deel twee, waar Norris gewoon op pure pace een seconde of zeven wegliep. Dan laat hij zich ook niet gek maken. Hij probeerde wel om hem bij te houden. Ik denk dat het een keuze was van Norris met zijn engineer, om te zeggen dat ze voluit gaan: maak er maar slicks van. Het is eigenlijk een gok, terwijl die anderen het proberen te rekken, omdat je niet weet wanneer die regen valt.' Verstappen gaf zelf ook al aan dat zijn inters eerder als slicks aanvoelden, en dat juist de natte plekken gevaarlijk werden.

Tot slot besprak Doornbos de race van Russell, die vanaf poleposition lange tijd vooraan reed, maar uiteindelijk nog maar net een podiumplek uit het vuur sleept. 'Foutloos was het niet. Het was een ugly race, zei hij zelf al. Hij bood zijn excuses bij het team aan. Hij heeft heel veel uitstapjes gehad. Het was rommelig, alsof de druk te veel werd', zo wijst Doornbos op een terugkerend probleem bij de Britse coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws