Pérez met de handen in het haar: 'We kunnen niet zó langzaam zijn' Formule 1
Formule 1

Pérez met de handen in het haar: 'We kunnen niet zó langzaam zijn'

Pérez met de handen in het haar: 'We kunnen niet zó langzaam zijn'

Max Verstappen had twee slechte pitstops en hij had een aanvaring met Lando Norris, waarna hij met een lekke band langzaam terug moest rijden naar de pitstraat. Daar kreeg hij dus nog een extra pitstop, en vervolgens ook nog een tijdstraf. Toch eindigde de Nederlander ruim voor teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan gaf na afloop van de race tekst en uitleg.

Pijnlijk genoeg is de zevende plek van Pérez zijn beste resultaat sinds de Grand Prix van Miami. Sindsdien kwam hij niet verder dan twee uitvalbeurten en twee achtste plekken. Toch kon hij er onmogelijk tevreden mee zijn dat hij zelfs achter oud-teamgenoot Nico Hülkenberg eindigde. Dat viel deels te wijten aan een tijdstraf die Pérez kreeg, omdat hij in de pitstraat de snelheid wél te pakken had.

Agressieve start

Pérez startte na wederom een moeizame kwalificatie als achtste. Na één ronde kwam hij als zesde door, maar dat ging niet zonder slag of stoot. 'Ik weet niet of het met Charles (Leclerc, red.) of met Oscar Piastri was, maar in de eerste bocht had ik al best veel schade', geeft de 34-jarige aan bij Viaplay. 'Het was best lastig daarna, en ik gleed ook heel veel', vertelt Pérez, die dus hoopt dat zijn gebrek aan snelheid met de schade te maken had.

'Het is lachwekkend hoe langzaam we waren', weet de zesvoudig Grand Prix-winnaar. 'Als ik naar de sidepod kijk, verklaart dat echter wel veel', aldus de Mexicaan, die vervolgens de vraag krijgt of dat het gebrek aan snelheid uitlegt. 'Dat hoop ik wel! We zaten echt op een totaal ander niveau', bedoelt hij in negatieve zin. 'We deden gewoon niet eens mee. We kunnen niet zó langzaam zijn', roept de coureur wanhopig uit. 'Het zag er heel slecht uit. Ik weet niet hoeveel tijd dat kostte, maar het is een heel gevoelig gebied van de auto, dus ik kan alleen maar aannemen dat ik veel schade had.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws