Perez moest trofee inleveren na Baku: 'Die staat nu in de Red Bull-fabriek' Formule 1
Formule 1

Perez moest trofee inleveren na Baku: 'Die staat nu in de Red Bull-fabriek'

Perez moest trofee inleveren na Baku: 'Die staat nu in de Red Bull-fabriek'

Sergio Perez heeft de trofee van zijn overwinning in Baku niet mee naar huis mogen nemen. Het origineel staat in de fabriek in Milton Keynes. Mocht hij een replica willen ter aandenken, dan kan dat wel. Ook kijkt hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk naar landgenoot Pato O'Ward, die het goed doet in de IndyCar.

Voorafgaand aan het weekend in Frankrijk wordt Perez allereerst aan de tand gevoeld over zijn overwinning in Azerbeidzjan. De Mexicaan is uiteraard nog steeds zeer tevreden met dat hij zijn eerste wedstrijd voor Red Bull Racing heeft weten te winnen. Een aandenken eraan heeft hij echter nog niet. 'Die gaat meteen naar de fabriek', meldt Perez, doelend op de trofee.

'Mocht ik een replica willen dan kan ik die krijgen. Daar moet ik echter wel voor betalen', voegt hij daaraan toe. Voorlopig heeft Perez het pronkstuk dus ingeleverd bij het team. Of die replica ook daadwerkelijk gemaakt gaat worden, laat de tweede coureur van Red Bull in het midden. Het is zijn tweede Grand Prix-overwinning ooit, na in Bahrein al eens te zegevieren.

IndyCar-succes voor Mexico

Niet alleen in de Formule 1 kennen Mexicaanse coureurs succes dit jaar. Zo weet O'Ward in de IndyCar ook met regelmaat indruk te maken. Recentelijk won hij een wedstrijd in de Amerikaanse autosportklasse. 'Dat is mooi voor Mexico', reageert Perez. 'Ik denk dat hij het talent heeft om tegen de beste coureurs ter wereld te racen.'

Niet Verstappen, maar Hamilton favoriet voor de Grand Prix van Frankrijk..

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws