Pérez niet bang om terug te keren naar Miami: 'We zullen als winnaar uit de strijd komen' Formule 1
Formule 1

Pérez niet bang om terug te keren naar Miami: 'We zullen als winnaar uit de strijd komen'

Pérez niet bang om terug te keren naar Miami: 'We zullen als winnaar uit de strijd komen'

Sergio Pérez is blij om weer terug te keren naar Miami en verwacht dat Red Bull Racing alle uitdagingen van het aankomende weekend zal overwinnen. Hij laat weten dat de RB20 het uitstekend doet sinds het begin van het seizoen en dat hij zich comfortabel voelt in de auto. In 2023 ging het bergafwaarts met Pérez na de Grand Prix van Miami, maar het lijkt erop dat het dit jaar beter gaat.

Pérez was na afloop van de Grand Prix van China niet helemaal tevreden met de slotfase van de race. Voor hem kwam de safetycar een beetje op een ongelukkig moment, aldus de Mexicaan. Daardoor kon hij zijn P2 in de kwalificatie niet omzetten naar een P2 in de race. Hij ging wel naar huis met de bokaal voor P3, maar dat was niet helemaal wat hij in gedachten had. De coureur uit Guadalajara heeft geleerd van het eerste sprintweekend van het jaar en gaat daardoor met wat meer zelfvertrouwen naar het tweede sprintweekend, dat dit weekend in Miami zal plaatsvinden. Teamgenoot Max Verstappen sprak al over de uitdagingen van het Miami International Autodrome. Hij gaf aan dat de warmte en de luchtvochtigheid belangrijke rollen zullen spelen.

Pérez is het met hem eens. 'Het is opnieuw een sprintweekend, wat het erg lastig maakt om de set-up van de auto perfect te krijgen', zegt de Mexicaan in de preview van Red Bull. 'We hebben veel van China geleerd over hoe we onze tijd kunnen maximaliseren', vervolgt Pérez. Net als in China hebben de coureurs weer één sessie om de auto af te stellen, waarna het al tijd is voor de sprintkwalificatie. De eerste en enige vrije training begint om 18:30u Nederlandse tijd, vier uur daarna begint de Shootout. 'Het belooft weer een heet weekend te worden in Miami, wat uitdagingen met zich meebrengt voor de coureurs, maar we zullen proberen alles wat op ons afkomt te overwinningen en als winnaar uit de strijd te komen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Pérez niet bang om terug te keren naar Miami: 'Alle uitdagingen gaan we overwinnen'
Pérez maakt zich op voor de Grand Prix van Miami. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Pérez comfortabel in de RB20: 'De auto voelt echt top aan'

Vorig jaar vormde de Grand Prix van Miami een keerpunt in het seizoen. Pérez pakte de poleposition, maar Verstappen moest verder achterin starten nadat hij geen rondje meer kon zetten vanwege een rode vlag, en zijn banker lap was niet goed genoeg. Verstappen gebruikte dat als motivatie om op zondag de leiding in de wedstrijd stormenderhand over te nemen. Daarna volgde een reeks teleurstellende prestaties. De Mexicaan heeft tot nu toe echter vier keer op het podium gestaan, en het lijkt beter te gaan. 'Hopelijk hebben we dit weekend weer beet, de auto voelt de laatste tijd echt top aan en we presteren goed', zegt Pérez. '

De 34-jarige is in ieder geval blij om terug te keren naar Florida, en denkt niet te veel aan de race van vorig jaar. 'Ik voel me hier echt thuis, de Zuid-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse volgers zijn te gek en ik voel veel liefde van alle fans, waar ik ook ben in Miami. Om dat te vieren heb ik een speciale helm voor deze race, ter ere van alle landen waar ik een speciaal gevoel van steun van voel. Je kunt ook een verrassing verwachten door de inspiratie van de alligator, als een knipoog naar Florida!' sluit Pérez af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws