Pérez over GP Miami: 'Zonder problemen had ik kunnen winnen' Formule 1
Formule 1

Pérez over GP Miami: 'Zonder problemen had ik kunnen winnen'

Pérez over GP Miami: 'Zonder problemen had ik kunnen winnen'

Voor Sergio Pérez was niet meer dan P4 mogelijk bij de Grand Prix van Miami. De Red Bull Racing-coureur kampte met een motorprobleem en kon zodoende de Ferrari's niet voorbij. Pérez denkt zonder problemen te hebben kunnen strijden voor de overwinning.

Pérez ging na zijn tweede pitstop in de Grand Prix van Miami weer in de aanval toen hij onder safetycar-omstandigheden overstapte op nieuwe medium banden terwijl de kopgroep op oude harde banden bleef staan.

De Red Bull-coureur werd afgeremd door een motorprobleem, waardoor hij zeven seconden verloor op Carlos Sainz. Maar zelfs nadat het team het probleem na een paar ronden had opgelost, beschikte Perez niet langer over het volle vermogen.

Zelfs met DRS geen kans tegen Sainz

'Ik zat in een geweldige positie na de stop, maar helaas kon ik zelfs met DRS niet eens dichter bij Sainz komen. Met een normale motor had ik een kans gehad om de race te winnen', zegt Pérez bij Sky Sports teleurgesteld na de race.

'Ik was zo hard aan het pushen om in de bochten te blijven dat zelfs mijn banden oververhit raakten. Toen ik een kleine kans zag, probeerde ik het natuurlijk, maar de baan was te vuil naast de racelijn en op het rechte stuk was ik gewoon te langzaam', analyseert de Mexicaan.

Problemen met een sensor in de auto

Volgens Perez werd het verlies van motorvermogen veroorzaakt door een probleem met een sensor, waardoor hij 10 km/u van zijn topsnelheid af zat. 'Daarna was het een slechte race en verloor ik veel tijd', zei de Red Bull-coureur.

Red Bul-adviseur Helmut Marko betreurt ook het technische mankement dat een beter resultaat voor het Red Bull team in de weg stond: 'Pérez verloor vier tienden op het rechte stuk, anders hadden we met twee auto's op het podium gestaan.'

Pérez probeert toch het positieve te zien: 'Gelukkig konden we de race überhaupt uitrijden, want op een gegeven moment stonden we op het punt om te stoppen.' De coureur ziet voldoende perspectief maar ziet ook dat zijn team hard moet blijven werken. 'We moeten hard blijven werken want we vinden elke keer nieuwe betrouwbaarheidsproblemen', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws