Pérez over nieuw contract bij Red Bull: 'We zijn gesprekken begonnen' Formule 1
Formule 1

Pérez over nieuw contract bij Red Bull: 'We zijn gesprekken begonnen'

Pérez over nieuw contract bij Red Bull: 'We zijn gesprekken begonnen'

Sergio Pérez is dichtbij een nieuw contract met Red Bull Racing, dat meldt Formule 1-journaliste Jenna Fryer op Twitter. Red Bull is tevreden over de progressie bij de Mexicaan en bovendien is hij erg close met Max Verstappen.

Het lijkt erop dat Pérez ook volgend jaar teamgenoot is van Verstappen bij Red Bull. De Mexicaan heeft nog een contract tot aan het einde van het huidige seizoen en bij de Grand Prix van Miami werd duidelijk dat de Mexicaan in gesprek is met Red Bull over een verlenging.

Gasly, Albon en Alonso vallen af

Eerder meldde Helmut Marko ook al dat Red Bull spoedig een beslissing zou nemen over wie de teamgenoot van Verstappen zou worden voor volgend seizoen. Daarbij wordt natuurlijk gekeken naar zusterteam AlphaTauri waar Pierre Gasly sterk voor de dag komt. Ook rijdt Alexander Albon zeer sterk in de Williams en waren de twee coureurs die bij Red Bull onder contract staan opties.

Toch lijkt het erop dat de Red Bull-coureurs afvallen voor een stoeltje naast Verstappen. De Nederlander heeft een goede relatie met Pérez en dat zal zeker meetellen in de beslissing van het team om de Mexicaan te behouden. Ook de naam van Alonso ging rond in de wandelgangen maar daarvan zei teambaas Christian Horner bij Sky Sports: 'Alonso is een geweldige coureur, het is fantastisch dat hij nog steeds in de Formule 1 rijdt en gezien zijn leeftijd maar hij past niet in onze plannen.'

Pérez favoriet voor 2023 bij Red Bull

Daarmee lijkt de weg vrij voor Pérez, die naar eigen zeggen al gesprekken heeft gestart met het Oostenrijkse team. 'We zijn de gesprekken begonnen', bevestigde Pérez. 'Maar we hebben geen haast om het allemaal al snel voor elkaar te hebben.' Daarmee lijkt de Mexicaan dus comfortabel bij Red Bull en zal het een kwestie van tijd zijn voordat er een bevestiging komt vanuit het team. Bovendien zei Horner dat de keuze voor de coureur naast Verstappen voor volgend jaar een 'no-brainer' was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws