Coronel zag Verstappen zijn hoofd koel houden: 'Het enige wat telt is winnen' Opinie
Opinie

Coronel zag Verstappen zijn hoofd koel houden: 'Het enige wat telt is winnen'

Coronel zag Verstappen zijn hoofd koel houden: 'Het enige wat telt is winnen'

Tom Coronel zag dat Max Verstappen er helemaal doorheen zat na de Grand Prix van Miami van zondag. De coureur van Red Bull Racing had in eerste instantie een comfortabel gat geslagen naar Charles Leclerc, maar hij moest uiteindelijk nog op zijn tandvlees racen na een late safety car. De regerend wereldkampioen wist zijn hoofd koel te houden en de overwinning te grijpen. Dat ligt volgens Coronel aan de opvoeding die Verstappen heeft gehad.

De coureurs stapten afgelopen race volledig bezweet uit de auto. Het was natuurlijk heel erg warm in Miami, maar de coureurs werden ook flink aan het werk gezet. 'Ik dacht vaak weleens, toen ik naar de Formule 1 keek, hoe kunnen ze nou droog uitstappen?', vertelt Coronel bij TrackTalk op Viaplay. 'Als sportman kan dat niet. Ze hebben deze race nu echt alles gegeven en dat zag ik vooral bij Max. Als je ziet hoe hij er doorheen zat. Hij heeft zijn killer instinct vol ingezet.'

De Nederlandse coureur denkt zelfs dat de Formule 1-rijders net iets te ver zijn gegaan. 'Je ziet dat ze voor zichzelf wel ietsjes over de grens zijn gegaan en dat ze echt het uiterste eruit hebben geknepen.' In eerste instantie was dat niet nodig voor Verstappen. 'Hij had een comfortabel gat geslagen en daar was Max zelf blij mee, want het was een gat zonder risico. Dan komt ineens een safety car en dan krijg je die gozer in je nek waarvan je weet dat hij DRS krijgt.'

Cornel: 'Het heeft allemaal te maken met opvoeding'

Nadat de safety car naar binnen was gegaan, moest Verstappen vaak in zijn binnenspiegel kijken. 'Leclerc zat een paar keer in die DRS en dan wordt het spannend. Je zit echt op je spiegels te rijden en dan moet je geen foutje maken, want anders pakt hij je. Dat was wel heel knap.' Verstappen wist alles onder controle te houden, zonder een fout te maken. 'Hoe kan Max het op de grens wel naar zich toe trekken? Dat heeft te maken met opvoeding. Het enige wat telt is winnen', aldus Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws