Vasseur verwacht flink wat punten mee te nemen uit Japan: 'Blijven strijden voor P2 bij de constructeurs' Formule 1
Formule 1

Vasseur verwacht flink wat punten mee te nemen uit Japan: 'Blijven strijden voor P2 bij de constructeurs'

Vasseur verwacht flink wat punten mee te nemen uit Japan: 'Blijven strijden voor P2 bij de constructeurs'

Het 2023-seizoen van Ferrari is er één met hoge pieken en diepe dalen. Afgelopen weekend beleefde het Italiaanse team in Singapore met de knappe overwinning van Carlos Sainz het absolute hoogtepunt tot dusver. Frédéric Vasseur was verguld met zijn eerste overwinning als teambaas van de Scuderia en ziet dat het team flinke vooruitgang boekt. Hij hoopt die lijn in Japan door te trekken, want Ferrari is volgens de Fransman weer terug in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

De SF-23 presteerde in Italië en Singapore op totaal verschillende circuits uitstekend. Na een derde en vierde plaats in Monza, volgde een overwinning voor Sainz op het uitdagende Marina Bay Street Circuit. Het circuit van Suzuka is dan weer op geen enkele manier te vergelijken met de vorige twee circuits, dus het is volgens Vasseur een mooie kans om te zien hoe de SF-23 het doet op het iconische circuit van Japan.

'Singapore ligt pas net achter ons, maar de focus is direct alweer verlegd naar de GP van Japan', begint Vasseur in een persbericht van Ferrari. 'Het is één van de boeiendste races op de kalender voor de teams en de coureurs. Het circuit van Suzuka is heel anders dan die van Monza en Marina Bay en het zal ons de kans geven om te zien hoe de SF-23 presteert in bochten met hoge snelheid met een medium tot lage downforce set-up.'

Terug in de strijd om P2 met Mercedes

De recente resultaten geven de burger moed en Ferrari lijkt de goede weg te zijn ingeslagen. Het verschil naar Mercedes in het constructeurskampioenschap werd in de afgelopen twee weekenden teruggebracht tot 24 punten en Vasseur is dan ook niet van plan om de aanpak voor Japan te wijzigen. 'We zullen dit weekend dezelfde aanpak hanteren als tijdens de afgelopen races, waarin we verdere vooruitgang hebben geboekt in de manier waarop we op het circuit opereren. We verwachten opnieuw veel punten mee naar huis te nemen, terwijl we blijven strijden voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap', sluit de teambaas van Ferrari af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws