Pérez ziet dat er nog werk aan de winkel is: 'Moeten extra versnelling vinden in de kwalificatie' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet dat er nog werk aan de winkel is: 'Moeten extra versnelling vinden in de kwalificatie'

Pérez ziet dat er nog werk aan de winkel is: 'Moeten extra versnelling vinden in de kwalificatie'

Sergio Pérez kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje. De Mexicaan zette in de eerste vrije training nog een tweede tijd neer, maar moest in de tweede sessie ook thuisheld Fernando Alonso en Nico Hülkenberg voor zich dulden. De Red Bull Racing-coureur geeft aan dat het een goede testdag is geweest, maar beseft dat het morgen wel sneller zal moeten gaan.

Voor veel teams is het circuit bij Barcelona de ideale gelegenheid om nieuwe onderdelen en afstellingen uit te proberen, omdat de teams het circuit beter dan enig ander circuit kennen, en de vergaarde data ook nuttig zullen zijn in de komende raceweekenden. Het gevolg daarvan is dat het soms meer aanvoelt als een testdag dan als een voorbereiding op een circuit. 'Ja, dat heb je altijd wel hier in Barcelona, dat het een beetje als een test aanvoelt', zegt Pérez tegen F1TV.

Dat testen ging Red Bull dan wel goed af, luidt de mening van Pérez. 'We proberen hier veel dingen uit, omdat het altijd het meest representatieve circuit op de kalender is. Hier heb je eigenlijk alles wat je tijdens een seizoen nodig hebt', aldus de 33-jarige. 'Het was een goede dag, ik denk dat we veel informatie vergaard hebben. We hebben veel dingen uitgeprobeerd, met veel verschillende configuraties', voegt hij nog in het Spaans toe. 'Al met al zijn er meer dan genoeg positieve punten die we uit deze dag kunnen meenemen. We moeten nog wel een extra versnelling vinden in de kwalificatie, en het begrijpen van de banden zal cruciaal worden voor de zondag.'

Stijve nekken verwacht op zondag

Pérez werd ook nog gevraagd naar zijn mening over de circuitaanpassingen. Waar teamgenoot Max Verstappen zich lovend uitliet over de nu veel snellere derde sector, ziet Pérez juist een potentieel nadeel. 'Ja, het is heel lastig voor de nek, maar dit was natuurlijk een korte dag', zo wijst Pérez erop dat de lastigste dagen nog moeten komen. 'Ik verwacht dat we op zondag wel een aantal coureurs gaan zien die hun hoofd laten rusten tegen de zijkant van de cockpit, omdat het dan wel een stuk lastiger zal zijn.'

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws