Verstappen kijkt terug op topdag: 'Ik ben positief verrast' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kijkt terug op topdag: 'Ik ben positief verrast'

Verstappen kijkt terug op topdag: 'Ik ben positief verrast'

Max Verstappen kende vandaag een uitstekende dag op het circuit waar hij in 2016 zijn eerste Grand Prix-zege pakte. De Nederlander was in beide trainingssessies de snelste man, en zag dat verschil in de racesimulaties verder oplopen. Niet alleen over de competitiviteit is hij tevreden, hij geniet ook van de baanaanpassingen.

Voor de microfoon van F1TV kon Verstappen niet anders dan met een positief gevoel terugkijken op de openingsdag van het weekend. 'Over het algemeen hadden we een goede dag, de auto bevond zich in een goed window', zo refereert de Nederlander naar de afstelling. 'Natuurlijk probeer je nog het een en ander te finetunen, maar de korte run en de langere run zagen er allebei heel erg goed uit.' De Nederlander reed met name op de medium-band een indrukwekkende stint.

Hij wil eerst de tijden van de concurrentie zien voordat hij al te veel conclusies trekt, maar een zichtbaar tevreden Verstappen geeft aan dat hij zelf geen klachten heeft. 'Ik voelde me in ieder geval heel comfortabel in de auto, en met het managen van de banden. Ik moet de rondetijden van de anderen nog bekijken, maar aan onze kant was het een goede dag', concludeert de 25-jarige. Verstappen had het wel nog even over het stuiteren van de auto voor de laatste bocht, maar dat mag geen probleem vormen: 'Het is niet al te slecht, dit circuit is een aantal jaar geleden opnieuw geasfalteerd, en eigenlijk is het nog steeds prima.'

Meer inhaalmogelijkheden

Voor het eerst sinds 2006 zit er geen chicane voor het opkomen van het rechte stuk, en dat stemt de Nederlander gelukkig. 'Dit is veel leuker om te rijden', is Verstappen duidelijk. 'Formule 1-auto's voelen sowieso beter aan in snellere bochten, dus wat mij betreft zijn de laatste twee bochten veel beter om doorheen te rijden (dan vorig jaar met de chicane, red.). Ik probeerde nog een aantal auto's te volgen, en dat ging eigenlijk best goed in die bochten. Ik ben dus positief verrast als het aankomt op inhaalmogelijkheden', zo sluit Verstappen af.

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws