Permane blij met de prestaties van Alpine: 'Binnenkort zal McLaren geen race sneller zijn' Formule 1
Formule 1

Permane blij met de prestaties van Alpine: 'Binnenkort zal McLaren geen race sneller zijn'

Permane blij met de prestaties van Alpine: 'Binnenkort zal McLaren geen race sneller zijn'

Het team van Alpine heeft dit seizoen flinke stappen gezet. Waar het team vorig jaar als vijfde eindigde in het constructeurskampioenschap met 120 punten achterstand op het vierde team McLaren, heeft het nu 24 punten voorsprong op datzelfde team. Terwijl Alpine momenteel vierde staat, legt Alan Permane, de sportief directeur van het team, uit waarom het momenteel zo goed gaat.

Volgens hem heeft het grotendeels te maken met het feit dat Alpine zijn eigen motoren maakt. Op die manier kan het team gemakkelijker de aerodynamica aanpassen op de motor en andersom. 'Chassis, motor en versnellingsbak, dat skelet heeft ons in staat gesteld om te doen wat we doen', zo legt Permane uit bij AS. 'De motor heeft een andere opbouw en stelt ons in staat om de auto te ontwikkelen zoals we willen', vervolgt hij.

'We zitten in een positieve trend'

De Brit is erg tevreden met de prestaties van de A522. 'We zijn erg blij met hoe de auto werkt en hoe we hem hebben ingesteld, want we zitten vooraan in het middenveld, ongeacht het circuit', vertelt Permane. Toch kijkt hij voor de toekomst nog verder naar voren. 'We willen niet vierde worden, we willen eerste zijn en dit is een deel van onze weg naar de top', legt de sportief directeur uit.

Wel snapt hij dat dat het niet mogelijk is om in één keer bovenaan te staan. 'Er zijn geen kortere wegen, we moeten blijven werken om de andere drie fenomenale teams te verslaan', zegt Permane. 'We zitten in een positieve trend. Op de maandag na Spa ging ik naar de fabriek en ik was enthousiast, er was spanning voor de volgende race. Dat is wat we willen.'

'We moeten doorgaan zoals we bezig zijn'

De Alpine's gingen vooralsnog het allerbeste op circuits met weinig downforce. Een gelukje voor het team dat de Formule 1 nu naar Monza gaat. Hét circuit waar het gaat om rechtelijnsnelheid en dus minder om downforce. 'We hopen vierde te worden en proberen te strijden tegen Mercedes', vertelt een vooruitkijkende Permane. 'Het is erg moeilijk, maar we hebben ze af en toe verslagen in de kwalificatie', zo licht hij toe.

Door te blijven doorontwikkelen hoopt hij dat Alpine McLaren, momenteel nog steeds hun grootste tegenstander, te snel af kan zijn. 'We moeten doorgaan zoals we bezig zijn en binnenkort zal McLaren geen races meer hebben om ons in te halen', zo zegt de Britse ingenieur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws