Alonso moest tijdens de Dutch GP flink stampen: 'Het voelde alsof ik zeventig kwalificatieronden reed' Formule 1
Formule 1

Alonso moest tijdens de Dutch GP flink stampen: 'Het voelde alsof ik zeventig kwalificatieronden reed'

Alonso moest tijdens de Dutch GP flink stampen: 'Het voelde alsof ik zeventig kwalificatieronden reed'

De Dutch GP was voor Alpine-coureur Fernando Alonso een zware. Hij startte vanaf de dertiende plek, kwam als zevende over de finish en eindigde, dankzij een straf van landgenoot Carlos Sainz, als zesde. De Spanjaard heeft naar eigen zeggen de hele race moeten stampen. 'Het voelde alsof ik zeventig kwalificatierondjes moest rijden', vertelt de coureur geciteerd door Motorsport.com.

'Dit was goed, ik heb op geen enkel moment rustig aan kunnen doen', zegt Alonso na de race. 'De start was prima, maar ik verloor wel een paar plaatsen in de eerste bocht', gaat de 41-jarige coureur verder. Naar eigen zeggen moest hij daarna hard vechten om dat te herstellen. Na de pitstop had hij het opnieuw zwaar. 'Vervolgens kozen we voor de harde band en moest ik hard pushen om die stint te laten werken', legt Alonso uit.

Daarna kwam de safety car die voor sommige teams juist goed en voor andere slecht uitpakte. 'Ik was de laatste twaalf ronden weer volop in gevecht', vertelt de coureur. 'Het was een zeer veeleisende race', sluit Alonso af. Toch kon hij het niet laten om ook iets te zeggen van Ferrari, die opnieuw zichzelf in de voet schoot. 'Net als in Spa kreeg ik ook in Zandvoort een plek cadeau van Ferrari. We schuiven dus altijd nog een positie op.'

Ocon: 'We hebben punten gescoord'

De teamgenoot van de Spanjaard, Esteban Ocon, finishte drie plekken achter hem. Als team is het dus weer een dubbele puntenfinish. Voor de grootste uitdager van Alpine in het constructeurskampioenschap, McLaren, was het alleen Lando Norris die punten kon scoren. De Franse renstal deed dus weer goede zaken. 'Als team hebben we veel plekken goedgemaakt en we hebben punten gescoord, dus dat is een prima prestatie', vertelt Ocon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws