Piastri sluit zich aan bij Norris: 'We focussen op een inhaalslag als die van Aston Martin' Formule 1
Formule 1

Piastri sluit zich aan bij Norris: 'We focussen op een inhaalslag als die van Aston Martin'

Piastri sluit zich aan bij Norris: 'We focussen op een inhaalslag als die van Aston Martin'

Oscar Piastri sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot Lando Norris. De jonge Australiër denkt ook dat McLaren moet focussen op een inhaalslag als die van Aston Martin. De Britse renstal met de groene bolide heeft heel wat voor elkaar kunnen krijgen gedurende de winter en McLaren zal heel hard moeten werken om dat na te bootsen. Op dit moment loopt het nog niet zo lekker bij McLaren.

Vanwege zijn uitstekende CV hadden velen hoge verwachtingen van Piastri, die zijn debuut maakte bij de Grand Prix van Bahrein. Helaas kende McLaren geen vlekkeloze start van het 2023-seizoen en vielen ze bijna met twee coureurs uit. Piastri ziet zeker dat de Britse renstal niet daar is waar ze wil zijn. 'Maar daar zijn we eerlijk over geweest', zegt de Australiër in gesprek met Motorsport.com.

'We hebben een goed ontwikkelingsplan en we willen weer terug naar het jagen op de top drie of vier teams', legt hij uit. Daarbij putten ze inspiratie uit Aston Martin, het team dat een enorme inhaalslag heeft kunnen maken in de winter. 'Zo'n stap maken is mogelijk, maar dan moeten we heel hard werken. Daar focussen we natuurlijk wel op. Maar dat zal dan een stap zijn van een plan met meerdere stappen', vermoedt Piastri.

Steun en vertrouwen van McLaren betekent veel voor Piastri

Op het niveau van een topdrieteam zit McLaren op dit moment totaal niet, maar daardoor zakt de moed niet in de schoenen bij Piastri. De steun van teambaas Andrea Stella en McLaren-CEO Zak Brown betekent dan ook veel. 'Als zulke mensen je steunen dan is dat altijd fijn', zegt de McLaren-coureur. 'Die steun en dat vertrouwen is erg belangrijk voor me. Ze hebben me in mijn korte tijd bij McLaren erg goed begeleid. Ze begrepen de situatie dat ik een lange tijd niet heb geracet, dit de eerste keer is dat ik in de Formule 1 rijd en ze zijn realistisch over het feit dat ik me aan moet passen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws