Piastri tevreden met auto McLaren: 'Kunnen de auto niet transformeren tussen sessies' Formule 1
Formule 1

Piastri tevreden met auto McLaren: 'Kunnen de auto niet transformeren tussen sessies'

Piastri tevreden met auto McLaren: 'Kunnen de auto niet transformeren tussen sessies'

Het team van McLaren kan tevreden terugkijken naar de start van het raceweekend in Shanghai. In de sprintrace wisten coureurs Lando Norris en Oscar Piastri te eindigen op respectievelijk een zesde en zevende plaats. De kwalificatie ging een stuk beter. Norris eindigde op de vierde plaats met teamgenoot Piastri direct achter zich op de vijfde plaats. Teambaas Andrea Stella is dan ook niet ontevreden, al blijft er ruimte voor verbetering.

Voor de camera van F1TV vertelt Piastri over hoe hij de kwalificatie heeft ervaren. 'We hebben een paar snelle auto's achter ons dus laten we gaan zien wat we kunnen doen.' De Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz zullen vanaf de zesde en zevende plaats aan de Grand Prix van China starten.

Optimisme voor de race

'Het voelde best redelijk', vertelt Piastri. 'Het was een redelijke sessie. Ik had een paar lastige bochten tijdens mijn laatste ronde, maar al met al ben ik best blij. Een beetje blijer dan vanochtend.' Tijdens de kwalificatie zette Piastri een rondetijd van 1:34,273 neer.

Voor aanvang van de kwalificatie was er niet enorm gesleuteld aan de auto van de Australiër. 'Het is met deze auto's zo dat wat je kan doen om ze sneller te maken best wel simpel is. Er is niet zo veel dat je kan veranderen dat ervoor zorgt dat de auto transformeert van de ene sessie op de andere. Althans, dat is voor ons zo. We hebben hier en daar een paar aanpassingen gedaan, maar niets groots. Hij reed daarna iets beter.'

Uitdagingen in een race

McLaren-teambaas Stella is best te spreken over de resultaten die de coureurs hebben neergezet. 'P4 en P5 is een sterkte positie om morgen de race vanaf te starten en om hopelijk een paar belangrijke punten te kunnen scoren.' Ook benoemt Stella dat de auto competitiever is met een set nieuwe banden.

'Tegelijkertijd zagen we tijdens de sprint dat de uitdagingen groter worden tijdens een race. Hier moeten we aan werken en we hebben al een paar veranderingen aangebracht aan de set-up tussen de sprint en de kwalificatie. Morgen zullen we zien hoe behulpzaam die precies zijn geweest. Voor nu complimenten voor het team en de coureurs dat ze alles uit de auto hebben gehaald vanmiddag', laat Stella weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws