Pirelli kondigt nieuwe bandentests aan voor de winter: 'Zullen vooral focussen op regenbanden' Formule 1
Formule 1

Pirelli kondigt nieuwe bandentests aan voor de winter: 'Zullen vooral focussen op regenbanden'

Pirelli kondigt nieuwe bandentests aan voor de winter: 'Zullen vooral focussen op regenbanden'

Pirelli heeft tijdens de winterstop opnieuw bandentests op het programma staan. De bandenleverancier heeft eerder al getest, bijvoorbeeld tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten en in Mexico. Na een eerdere aankondiging van een zesde compound, zal Pirelli in de winter dus opnieuw banden testen voor komend seizoen, maar ook alvast voor 2024.

Niet alle teams zullen deelnemen aan de tests. 'We vroegen de beschikbaarheid van de teams, en sommige van hen antwoordden', begint de hoofd Formule 1-ingenieur van Pirelli, Simone Berra, geciteerd door RaceFans. 'We zullen voornamelijk focussen op de regenbanden, omdat het voor ons de beste periode van het jaar is om te testen bij koude temperaturen en in representatieve omstandigheden.'

Buiten de banden voor komend seizoen, kijkt Pirelli ook al verder vooruit. 'We hebben dan zelfs nog een paar tests voor de slicks voor de nieuwe specificatie voor 2024', vervolgt Berra. Ongeacht mogelijke regenachtige weersomstandigheden benadert Pirelli de tests flexibel. 'In Portimão zijn we van plan om de slicks te rijden, maar dan hangt het af van de weersomstandigheden. Als het nat is, zullen we zelfs daar enkele prototypes van slicks hebben', eindigt de hoofd Formule 1-ingenieur van Pirelli.

Teams waaronder Ferrari en Mercedes zullen rijden

Afgelopen dinsdag was er op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi ook een test van Pirelli met alle teams. De volgende zal plaatsvinden op Paul Ricard op 3 en 4 december met het team van Alfa Romeo. De renstal zal rijden op de full wets en de intermediates. Twee dagen later zal ook Ferrari met deze banden testen in Italië.

Daarna zal AlphaTauri nog met slicks testen op Autódromo Internacional do Algarve, een circuit in Portugal, op 14 en 15 december. Vervolgens zal in februari de volgende ronde tests zijn, met Mercedes en AlphaTauri. De teams zullen rijden op Paul Ricard met opnieuw de banden voor natte weersomstandigheden. Als laatste zal Aston Martin een paar dagen later samen met Mercedes nog testen met slicks.

Verbeteringen rondom de full wets

Pirelli heeft afgelopen jaar veel kritiek gekregen, wat betreft de full wets. In races als Japan kon bijvoorbeeld niet het volledige aantal rondes gereden worden, omdat deze band te slecht was. Het veroorzaakte het opspatten van een hoop spray, waardoor het zicht zodanig werd beperkt, dat er eigenlijk niet mee gereden kon worden. 'Er is een analyse gaande van de prestaties van banden bij nat weer tussen de technische afdeling van de FIA en de officiële bandenfabrikant', liet de FIA daarover weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws