Latifi over pech met auto in laatste F1-race: 'Zat te wachten tot het ding in brand zou vliegen' Formule 1
Formule 1

Latifi over pech met auto in laatste F1-race: 'Zat te wachten tot het ding in brand zou vliegen'

Latifi over pech met auto in laatste F1-race: 'Zat te wachten tot het ding in brand zou vliegen'

Nicholas Latifi bespreekt zijn laatste Formule 1-race. De Williams-coureur zal komend jaar plaats moeten maken voor Logan Sargeant en moest daarom in Abu Dhabi afscheid nemen van de sport. Helaas was het geen knaller, want hij wist de finish niet te bereiken vanwege een elektronisch probleem.

Latifi geeft aan dat zijn laatste race in de Formule 1 niet ideaal was. 'Nee, zeker niet. Maar nogmaals, we hadden gewoon niet het tempo, hoe dan ook. We hadden het moeilijk bij de start, verloren het contact met de groep en hadden toen duidelijk het incident met Mick (Schumacher, red.), waardoor we echt niet meer mee konden vechten', begint de Canadees bij de officiële site van de Formule 1.

Uiteindelijk moest de 27-jarige coureur in de laatste rondes van de race binnenkomen. 'We hadden aan het eind een elektronisch probleem. Ik raakte de elektronica van de auto kwijt en kreeg veel rook door de cockpit', zo vertelt Latifi. 'Ik zat een beetje te wachten tot het ding in brand zou vliegen! Maar het lukte me om hem terug naar de pits te krijgen. Dat is niet hoe je de laatste race wilt beëindigen, maar het is wat het is.'

Latifi: 'Er zijn natuurlijk veel meer dieptepunten geweest dan hoogtepunten'

Na drie jaar bij het team van Williams te hebben gereden, komt er nu toch echt een einde aan zijn avontuur in de sport. 'Het is een ervaring geweest, zeker. Ik ben dankbaar dat ik deze jaren in de Formule 1 heb gehad, ze waren op zijn zachtst gezegd erg karaktervormend', vertelt de Canadees. 'Natuurlijk zijn er veel meer dieptepunten dan hoogtepunten geweest, maar dat is een beetje een gezegde voor de autosport. Er zijn onderweg veel goede herinneringen, veel sterke banden en relaties. Ik zal proberen me daarop te concentreren en die positieve punten te onthouden', eindigt Latifi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws