Pirelli: 'Ongeveer een week nodig om klapband Verstappen te analyseren' Formule 1
Formule 1

Pirelli: 'Ongeveer een week nodig om klapband Verstappen te analyseren'

Pirelli: 'Ongeveer een week nodig om klapband Verstappen te analyseren'

Mario Isola verwacht dat het nog even zal gaan duren voordat er een antwoord komt op de twee klapbanden in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Volgens de chef van Pirelli wijst tot dusver alles erop dat de banden structureel in orde waren.

Kort na afloop van de race suggereerde Isola dat brokstukken op het circuit de meest aannemelijke oorzaken zouden zijn van de klapbanden. Echter, het gaat nog even duren voordat de bandenfabrikant met een definitief antwoord komt. 'Het is nog te vroeg om te weten wat er is gebeurd met de banden', legt Isola uit in gesprek met Sky Sports F1. 'We wachten tot de banden weer in de fabriek zijn, zodat we ze kunnen analyseren.'

De analyse kan alleen pas een paar dagen na de race in Baku worden gestart. 'Het duurt even voordat de banden terug in Italië zijn', verklaart de Pirelli-chef. 'Dus tegen het einde van de week zouden we een antwoord moeten hebben. Nu vergaren we nog zo veel mogelijk informatie en we wachten op de telemetrie van alle teams.'

Wat Pirelli nu al weet over de crash van Verstappen

Al vrij snel na de race wees Pirelli naar een aantal factoren die zouden suggereren dat een brokstuk de meeste aannemelijke oorzaak was voor de crashes van Max Verstappen en Lance Stroll. Zo werd gezegd dat de linker achterband, bij beide coureurs de geklapte band, niet de meeste druk ervaart in Baku. Dat is de rechter achterband. De meeste degradatie vindt volgens Pirelli plaats bij de rechter voorband. De positie van de klapband suggereert volgens Isola dus geen structurele fout.

Daarnaast vond Mercedes een snee in de linker achterband van Lewis Hamilton. In tegenstelling tot wat gebeurde bij Verstappen en Stroll, beschadigde dit niet de constructie van de band. Isola wees ook naar de plek waar de banden lek gingen en suggereerde dat daar mogelijk brokstukken lagen. Bij een korte inspectie van de banden van andere coureurs zou niets opvallends zijn gevonden. 'Op alle gebieden en aspecten van de band waren geen problemen te vinden', aldus Isola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws