Ook schade aan achterband Hamilton, Pirelli wijst brokstukken aan als oorzaak crash Verstappen Formule 1
Formule 1

Ook schade aan achterband Hamilton, Pirelli wijst brokstukken aan als oorzaak crash Verstappen

Ook schade aan achterband Hamilton, Pirelli wijst brokstukken aan als oorzaak crash Verstappen

Mercedes-teambaas Toto Wolff onthult dat er schade was aan de achterband van Lewis Hamilton. Tijdens de Grand Prix van Baku zagen we Lance Stroll en Max Verstappen uitvallen door een klapband op het lange rechte stuk, volgens laatstgenoemde coureur mogelijk de schuld van Pirelli. De bandenfabrikant denkt dat het door debris op het circuit werd veroorzaakt.

'We hebben een snede in de achterband van Hamilton ontdekt', zegt Wolff na afloop van de race bij Sky Sports. Mario Isola van Pirelli bevestigt dit, maar wil nog geen link leggen met de crashes van Stroll en Verstappen. 'We zagen de snede in de linker achterband van Hamilton, maar het is nog te vroeg om te zeggen wat er gebeurd is bij de ongelukken op het circuit.'

De banden van Verstappen en Stroll worden zo snel mogelijk geanalyseerd, al heeft Isola al een eerste gok wat het probleem is: debris op het asfalt. De Pirellichef verklaart dat de linker achterband (de band die klapte, red.) niet onder de grootste hoeveelheid druk staat, dus niet als eerste hoort te klappen. Daarnaast stelt Isola dat beide ongelukken op hetzelfde punt van het circuit gebeurden, waardoor debris voor de hand liggend is als oorzaak.

Verstappen spreekt Pirelli tegen

Na afloop van de Grand Prix in Azerbeidzjan verklaarde Verstappen juist dat de klapband waarschijnlijk de schuld is van Pirelli en dat de het incident werd veroorzaakt door verkeerde inschattingen van de bandenfabrikant. Pirelli vliegt de banden over naar Milaan en komt over enkele dagen met een verklaring en uitslag. Volgens F1-journalist Thomas Maher worden de banden van Stroll en Verstappen echter alvast afgeschreven als een klapband door bandendegradatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws