Pirelli na crash Verstappen: 'Alle andere banden gaven geen teken van degradatie' Formule 1
Formule 1

Pirelli na crash Verstappen: 'Alle andere banden gaven geen teken van degradatie'

Pirelli na crash Verstappen: 'Alle andere banden gaven geen teken van degradatie'

In een officieel persbericht van Pirelli zegt bandenchef Mario Isola geen tekenen te zien dat de crashes van Max Verstappen en Lance Stroll veroorzaakt zijn door een fout van de bandenfabrikant. Isola wijst juist naar de band van Lewis Hamilton, waar schade van vermoedelijk brokstukken is gevonden.

Pirelli gaat zo snel mogelijk uitzoeken wat er is gebeurd, maar geeft vooral de band van Hamilton als argument waarom de crashes van Verstappen en Stroll vermoedelijk door brokstukken zijn veroorzaakt, en de schuld dus niet ligt bij de bandenfabrikant. 'Alles wat we nu kunnen zeggen, is dat er een snede is gevonden in de band van Hamilton', zegt Isola.

'Daarbij staat er meer druk op de rechter achterband, en niet op de linker.' De linker achterband was juist waar de klapbanden zijn ontstaan. 'Er waren ook geen vibraties gedetecteerd en alle andere banden met hetzelfde aantal verreden rondes gaven geen teken van degradatie. We kunnen een externe factor, zoals schade door brokstukken, dus niet uitsluiten.'

Pirelli gaat zoeken naar antwoorden

Een dergelijke situatie moet niet meer voorkomen in de Formule 1, daar is Isola het mee eens. 'Dit hoort gewoon niet te gebeuren, dus we snappen dat men antwoorden wil op de situatie. We moeten de feiten duidelijk op tafel leggen en onderzoeken wat er is gebeurd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws