Power Rankings: Verstappens gemiddelde keldert, Norris en Russell pronken met topcijfers Formule 1
Formule 1

Power Rankings: Verstappens gemiddelde keldert, Norris en Russell pronken met topcijfers

Power Rankings: Verstappens gemiddelde keldert, Norris en Russell pronken met topcijfers

Max Verstappen heeft zijn laagste cijfer tot nu toe gekregen in de Power Rankings, maar de drievoudig wereldkampioen gaat nog aan kop in het klassement. George Russell kreeg ditmaal het hoogste cijfer voor het winnen van de Grand Prix van Oostenrijk. Op plek twee stond Lando Norris, die hetzelfde cijfer kreeg als een andere coureur die een Red Bull wist te verslaan.

Bij de Power Rankings geven vijf analisten van Formula1.com cijfers aan de coureurs voor hun prestaties van het weekend. Verstappen scoort over het algemeen bijna niet onder de acht of de negen, maar ditmaal kreeg hij net een voldoende. Het gemiddelde van de Limburger zal daardoor kelderen, maar hij staat nog steeds bovenaan. Norris is in het klassement echter een opmars aan het maken. Norris' optreden op de Red Bull Ring vonden de analisten toch wat indrukwekkender dan dat van Verstappen.

Russell in het zonnetje gezet

De analisten van de officiële website van de Formule 1 besloten Russell een 8,8 te geven voor zijn weekend in Oostenrijk. De Mercedes-coureur kreeg de zege cadeau van Verstappen en Norris nadat ze elkaar aantikten in het heetst van de strijd. Russell, die er zo'n vijftien seconden achter reed, zag zijn kans en pakte hem. 'De Mercedes-man was er om, zoals hij het zelf zei, de stukjes op te rapen', oordelen de analisten. 'Dat deed hij nadat de strijd tussen Norris en Verstappen eindigde met lekke banden voor beide coureurs.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

pirelli zondag oostenrijk 2024 george russell mercedes 4
Russell was de lachende derde en ging er met de zege vandoor. 

Mercedes-teambaas Toto Wolff werd al helemaal enthousiast van het idee dat Russell kon winnen en schreeuwde dat dan ook over de boordradio. 'Je moet erbij zijn om te kunnen winnen, en Russells werk om aanvankelijk aan P3 vast te houden maakte indruk op onze jury en effende uiteindelijk zijn weg naar de zege. Zoals Russell al opmerkte: it's not over till it's over.' Russell ging naar huis met de grootste beker die er te halen viel in Spielberg die dag.

Norris ontvangt lof, Verstappen laat men links liggen

Norris werd tot aan de Grand Prix-dag in elke sessie verslagen door Verstappen. De Nederlander pakte de sprintpole, waarna de sprintzege volgde. Hij weerde elke aanval van Norris af, die daarbij de deur open liet staan om Oscar Piastri te laten passeren. 'Norris had een tweede Grand Prix-zege in zijn vizier tot alles instortte in ronde 64. Na een spannende strijd met leider Verstappen, met meerdere pogingen om in te halen, zorgde het daaropvolgende contact ervoor dat beiden uit de strijd waren', oordelen de analisten.

'Terwijl Verstappen eindigde als vijfde, ondanks zijn straf van tien seconden voor het veroorzaken van een botsing, was de auto van Norris te beschadigd om door te gaan. Desondanks leverde zijn inspanningen om de strijd aan te gaan met Verstappen hem veel lof op van onze jury.' Over Verstappen werd echter amper iets gezegd. 'Na het hele weekend favoriet te zijn geweest voor de zege, staat Verstappen achter vele andere coureurs met een score van een 6,0 - zijn laagste Power Rankings-score van het seizoen.' Alexander Albon, Yuki Tsunoda en Charles Leclerc scoorden een 6,2.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 6
Geen complimenten voor Verstappen ditmaal.

Hülkenberg beloond met een topcijfer

Norris moet deze week echter de tweede plek en de 8,4 die hij kreeg delen met Nico Hülkenberg. De Haas-coureur eindigde als zesde en wist in de slotfase zelfs Sergio Pérez in te halen. 'Haas beleefde een ongelooflijke dubbele puntenfinish in Oostenrijk met Hülkenberg die als zesde eindigde en daarmee het beste resultaat van het team in een Grand Prix sinds Mick Schumacher in 2022 op hetzelfde circuit zesde werd', oordelen de analisten. 'Dit was ook het beste resultaat van Hulkenberg sinds de Italiaanse Grand Prix van 2019. Begrijpelijkerwijs was onze jury onder de indruk van de inspanningen van de Duitser.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws