Power-unit Mercedes was veiligste keuze voor Albon: 'Een stap voor op rivalen' Formule 1
Formule 1

Power-unit Mercedes was veiligste keuze voor Albon: 'Een stap voor op rivalen'

Power-unit Mercedes was veiligste keuze voor Albon: 'Een stap voor op rivalen'

Half mei maakte Williams-coureur Alexander Albon bekend zijn contract bij het Britse team te hebben verlengd. Ondanks een moeilijke start van het seizoen voor het team, twijfelt de Britse Thai er niet aan om bij de renstal te blijven. In een interview met Total-Motorsport vertelt hij over zijn keuze om bij Williams te blijven. Zo vertelt hij dat de samenwerking tussen Williams en het team van Mercedes van waarde voor hem is.

Met het oog op de nieuwe reglementen binnen de sport, maakte het team van Williams aan het begin van 2024 bekend haar samenwerking met de Duitse renstal voort te zetten. Al sinds 2014 levert Mercedes de motoren aan het Britse team en in datzelfde jaar werd het team derde in het constructeurskampioenschap. Ondanks dat dat soort resultaten al lang verleden tijd lijken te zijn voor Williams, gaf de samenwerking met Mercedes Albon toch een extra zetje. 'Het is de veiligste keuze', zegt hij.

Focus op de nieuwe reglementen

De nieuwe reglementen brengen nogal wat onzekerheid met zich mee voor de teams én de coureurs. In mei maakte Red Bull Racing-topontwerper Adrian Newey bekend op te stappen bij de Oostenrijkse renstal waardoor de geruchtenmolen al snel overuren draaide. Veel van het succes dat het team de afgelopen jaren heeft genoten wordt verbonden aan de werkzaamheden van Newey. Nu de Brit opstapt, is het onduidelijk of Red Bull haar dominantie ook in het nieuwe tijdperk, vanaf 2026, voort zou kunnen zetten.

Er klonken na de aankondiging van Newey's vertrek zelfs berichten dat Verstappen zou twijfelen aan zijn toekomst bij het team. Wellicht dat de nieuwe reglementen een schone lei zouden kunnen betekenen voor het team van Mercedes dat het de laatste tijd niet zo goed doet. Albon lijkt er in ieder geval wel zo over hebben gedacht. 'Ik denk dat als het op deze veranderingen in reglementen aankomt Mercedes keer op keer een stap voor ligt op de rivalen. Daarmee zeg ik overigens niet dat andere teams het niet goed zullen doen', zegt Albon.

Al zou het Williams-team in 2026 nog niet zijn waar ze willen komen, kan het team in ieder geval vertrouwen op de steun van Mercedes, vindt Albon. 'Ik denk dat het de veiligste keuze is. Als je kijkt naar andere middenveld teams die met een nieuwe power-unit komen, weet ik zeker dat zij er ook veel geld in gaan stoppen en meteen willen presteren. Tegelijkertijd hoop ik dat al zitten we in 2026 nog in onze opbouwfase, we alsnog een hele sterke power-unit hebben.'

In 2014 en 2015, de eerste twee jaar van de samenwerking met Mercedes, behaalde het team van Williams in totaal 577 punten en 13 podiums. Beide jaren eindigde de Britse renstal als derde in het constructeurskampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws