Priestley: 'Ik heb Hamilton wel eens mentaal zien falen' Formule 1
Formule 1

Priestley: 'Ik heb Hamilton wel eens mentaal zien falen'

Priestley: 'Ik heb Hamilton wel eens mentaal zien falen'

Marc Priestley denkt dat Max Verstappen en Lewis Hamilton op mentaal gebied niet aan elkaar onder doen. De Nederlander kent hij niet goed, maar van Hamilton weet hij dat hij het in het verleden soms heel zwaar heeft gehad, en dat hij zeker niet altijd mentaal ongenaakbaar geweest is. Of dat in 2021 ook zo zal zijn, moet nog blijken, maar de Formule 1-kenner vermoedt dat allebei de rijders zich sterk zullen houden.

Een van zijn kijkers stelt hem de vraag of een van de twee titelconcurrenten zal bezwijken onder de toenemende mentale druk die de titelstrijd vergt. 'Dat is een interessante vraag. Mijn buikgevoel zegt nee voor allebei', aldus de Brit, die in de periode van Hamilton bij McLaren met hem samenwerkte. 'Ze lijken allebei mentaal vrij sterk. We weten dat Hamilton in kampioenschapsgevechten al eens gewonnen én verloren heeft. Dat is lastig te accepteren.'

'Ook hij is niet onaantastbaar. Ik heb Hamilton wel eens mentaal zien falen en het lastig zien hebben in dat opzicht', benadrukt de voormalige Formule 1-monteur. Priestley heeft persoonlijk meegemaakt dat het verliezen van een titel zijn sporen achterlaat bij een coureur. Wel is Hamilton hier dus al diverse keren doorheen gegaan, terwijl zijn Limburgse titelconcurrent voor het eerst voor een wereldkampioenschap strijdt.

'Verstappen de rust zelve'

Omdat Priestley met Hamilton samen heeft gewerkt kan hij over de zevenvoudig wereldkampioen wel wat zinnigs zeggen. Bij Verstappen is dit in mindere mate het geval, geeft hij toe. Wel hoort hij van andere mensen sterke verhalen: 'Verstappen ken ik niet op diezelfde manier, maar van wat ik zie en van wat ik van andere mensen hoor, is het een van de meest kalme, koele coureurs als het aankomt op het omgaan met druk. Dat geloof ik ook.'

Priestley na de GP Mexico over Verstappen en Hamilton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws